«Rock Band 4» kommer i år

Støtter låtene og instrumentene dine fra forrige generasjon.

5. mars 2015 16:11

(PressFire.no): Nylig kom hintene om at det trommes til gjenoppliving av både «Guitar Hero» og «Rock Band».

Nå bekrefter folka som opprinnelig skapte begge spillene, Harmonix Studios, at de lager «Rock Band 4». Det kommer til PlayStation 4 og Xbox One i år.

Nye trommer fra Mad Catz.

Videreutvikler der det gir mening

I pressemeldingen forteller Harmonix-utvikleren Steve Janiak at de har fokusert på kjerneopplevelsen fansen har fortalt dem at de elsker, som de også mener har gitt dem muligheten til å «videreutvikle allerede etablert spillmekanikk på måter som gir mening».

Den gode nyheten er at spillet vil bli kompatibelt med alt innhold spillerne har kjøpt til de foregående titlene, som betyr at et bibliotek på over 2000 låter vil være klart fra dag én.

Det er imidlertid litt usikkerhet om det blir mulig «å importere» låtene som ligger på platene, slik det gjorde med «Rock Band 3».

(Etter publisering har det komt fram at det blir mulig å importere låter.)

De sier også at det nye spillet får nye instrumenter, som denne gangen blir utviklet av Mad Catz.

Forbedret kjenning.
Forbedret kjenning.

Støtter også gamle instrumenter

Det blir i tillegg bekreftet at at alle instrumentene du eventuelt kjøpte til tidligere «Rock Band»-spill vil fungere med det nye spillet – Xbox 360-instrumenter vil fungere med Xbox One og PS3-instrumenter med PS4.

Kunngjøringen nevner ingenting om keyboardet som også var støttet i «Rock Band 3», men det er usikkert om dette bare er en glipp.

(Etter publisering har Harmonix bekreftet at Keyboard ikke blir støttet. Det gjør heller ikke PRO-modus fra «Rock Band 3» foruten på trommer.)

I den lille minidokumentaren Harmonix har plublisert i sammenheng med kunngjøringen, kan vi se at noen av de nye instrumentene har litt andre knapper enn vi er har vært vant til fra før, men for et trent øye kan det også se ut som den gamle Fender Stratocaster-varianten også er i bildet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3