«Rock Band»-navnet ble solgt for 50 dollar i 2010: – Nå kommer en oppfølger

Gitarguder til PS4 og Xbox One.

20. februar 2015 11:14

(PressFire.no): Vi har allerede hørt om spørreundersøkelsene – der Harmonix igjen er ute etter å høre mer om folks musikksmak, og interessen for et nytt «Rock Band».

Et slikt spill kommer, hevder kilden til Bloomberg.

Det neste «Rock Band» utvikles til PlayStation 4 og Xbox One, sier vedkommende, som vil være anonym.

«Rock Band 3».
(Foto: PressFire.no).

Overtok rettighetene på billigsalg

Vi har hørt historier om lignende opprusting fra konkurrenten «Guitar Hero», musikkspillserien Activision eier.

Begge disse seriene herjet for noen år tilbake. Folk hamstret plastinstrumenter, spillene lå stødig og høyt på bestselgerlistene – og flere millioner levde ut sin rockestjernedrøm på stuegulv.

I 2006 ble Harmonix («Rock Band») solgt til MTV og Viacom for 175 millioner dollar.

To år senere hevdet Viacom-topp Phillippe Dauman at «Rock Band» var det mest innbringende spillet i 2008, ifølge Bloomberg.

I 2010 ble «Rock Band»-rettighetene solgt tilbake til Harmonix, via et investorselskap. Verdien på denne avtalen var 50 dollar(!) – en helt annen sum enn Viacom betalte fire år tidligere. Ansvaret for løpende utgifter, lønninger og sanglisenser, var en del av pakka.

Kompatible låter og instrumenter?

Spekulasjonene rundt et nytt «Rock Band» har levd i flere måneder.

I januar gikk Harmonix ut med en spørreundersøkelse der de konkret spør hva folk vil ha fra et nytt «Rock Band». Der ble det blant annet luftet hvorvidt alle låtene tidligere kjøpt til spillserien bør la seg overføre til en «Rock Band»-oppfølger, og om gamle plastinstrumenter skal være kompatible.

I fjor sommer lekket spor fra en annen spørrerunde initiert av Harmonix. Den gangen var spørsmålene mer generelle – og handlet blant annet om folk helst ville ha en oppgradert versjon av det siste «Rock Band», til nye konsoller (PS4, Xbox One), eller noe helt nytt.

Som om ikke alle disse oppfølgerledetrådene er nok, lanserte Harmonix plutselig nye nedlastbare låter til «Rock Band 3» tidligere i år. 21 måneder etter forrige påfyllet.

«Guitar Hero: Warriors of Rock»
(2010).
«Guitar Hero: Warriors of Rock»
(2010).

Plastjakt i kjellere og bod

Da Activision la fram sine siste kvartalsresultater i februar, varslet spillgiganten at de i 2015 skal doble antallet utgivelser av store titler, såkalte AAA-titler, fra fem i fjor til ti i år.

I disse planene ligger trolig to comeback fra nedstøvede, gamle storheter: et nytt «Tony Hawk»-spill er allerede bekreftet, og ryktene rundt et nytt «Guitar Hero» har svirret en stund.

Ifølge PlayStation Universe rapporterte øyenvitner ved et øvingslokale i Purfleet, London om innspilling av publikumsscener til et nytt «Guitar Hero».

E3-spillmessa i Los Angeles i juni er trolig en helt passende arena for å vise kortene, eller gjøre annonseringene med størst gjennomslagskraft mot et bredt publikum, hvis Harmonix og Activision har planer om å skru opp volumet igjen – og inspirere folk til å lete i loft, boder og kjellere etter gamle plastgitarer og -trommer.

Ubisofts «Rocksmith 2014».

Vraket et «Guitar Hero» i 2011

Activision skal ha vraket produksjonen av «Guitar Hero 7» tilbake i 2011. Det var i samme periode både «Rock Band» og «Guitar Hero» traff et metningspunkt – etter en hel haug med sidespor, oppfølgere og avleggere som «Band Hero» og «DJ Hero».

Kotaku pratet med en person med kjennskap til den turbulente «Guitar Hero 7»-utviklingen i 2012. Dette spillet skulle etter planen dreie fokuset på gitarene. Altså, tilbake til røttene, før trommene, keyboard og flere vokalister ble vanlig kost i spillbandbesetningen.

Ubisoft har holdt koken og ikke gitt opp musikkspill, til tross for at konkurrentene har ligget lavt en stund. Det franske spillselskapet har gitt ut flere «Rocksmith»-spill de siste åra – der du kan bruke ekte gitarer, ikke plastvarianter.

I rekken av band med sine egne «Guitar Hero»- eller «Rock Band»-utgivelser, var «The Beatles: Rock Band» (2009) det mest påkostede og forseggjorte:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3