Jack the Ripper rekker julefeiringa i «Assassin’s Creed»

Utvidelsen slippes i neste uke.

11. desember 2015 11:52

(PressFire.no): Den varslede Jack the Ripper-utvidelsen til «Assassin’s Creed Syndicate» har nå fått slippdato.

Dette nedlastbare sidesporet lanseres fra 15. desember, har Ubisoft bekrefta.

Les også: Anmeldelsen av «Assassin’s Creed Syndicate».

Evie skal hamle opp med morderen

En fersk trailer avslører at vi får spille som Evie – den ene av de to hovedpersonene fra «Syndicate», og den kvinnelige halvdelen i tvillingsøskenparet Frye. Hun vender tilbake til London 20 år etter handlinga i hovedspillet, samtidig med at den myteomspunnede morderen spaserte rundt i Whitechapel-området av London.

(Se den ferske traileren i videovinduet på eget ansvar, spesielt hvis du er hårsår i forhold til hint).

«Syndicate» la handlinga til London og året 1868. Det var et enkelt valg for utviklerne i Ubisoft Quebec, sa regissør Marc-Alexis Côté da PressFire traff ham i høst.

Den gryende industrielle revolusjonen ga Côté og folka hans en anledning til å modernisere serien, skru opp tempoet en smule, tilby mer avanserte våpen og tidsriktige transportmuligheter.

– Vi fikk carte blanche til valget av setting. Hvorfor valgte vi viktorianske London? Fordi det føltes som den ramma best egna til å plante den innovasjonen vi ville oppnå, fortalte regissøren.

Evie må hjelpe til i etterforskninga.

Pynter Ubisoft på Ripper-grusomhetene?

Hele veien har Ubisoft vært krystallklare på at «Syndicate» kun ville finne sted dette ene året, 1868, og at det derfor var helt nødvendig å gjøre Jack the Ripper-opplevelsen til et eget produkt – og samtidig ta seg litt ekstra betalt for den utvidelsen.

Jack the Ripper-pakka selges både frittstående og som del av sesongpasset til «Syndicate».

I 1888 ble fem kvinner funnet sløyd og drept. Alle var prostituerte, og åstedene i nær geografisk tilknytning til hverandre. Nøyaktig hvor mange Jack the Ripper drepte, er det stor usikkerhet om. Det er det også når det gjelder identiteten til denne drapsmannen, til tross for spreke teorier.

Moderne forskning og DNA-spor fra et sjal funnet ved siden av liket av Catherine Eddowes, en av «The Ripper»s ofre, kan imidlertid ha løst gåta.

Noe av spenningen knytta til Jack the Ripper-utvidelsen er hvor usminka Ubisoft tør å skildre disse bestialske mordene, i kjølvannet av kritikken for bare å gjengi den uproblematiske solskinnsversjonen av London.

Les også: Hvor er egentlig prostitusjonen i «Assassin’s Creed Syndicate»?

Ledetråder i «Syndicate»

Regissør Côté hintet villig om at det er ledetråder i «Syndicate» som peker mot det som skal skje tjue år senere.

Kanskje du allerede har skumpet borti en liten guttepjokk med mørke tilbøyeligheter, stående på et gatehjørne? Det mest håndfaste av hintene er det om etterforskeren, Frederic Abberline, som senere skulle få ansvaret for etterforskningen av Jack the Ripper-drapene. Han treffer du gjennom hovedhistorien i høstens «Assassin’s Creed».

Jack the Ripper-utvidelsen selges både separat og inkludert i sesongpasset. Xbox One og PS4 får først, 15. desember. Denne DLC-en kommer til pc 22. desember.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3