Overraskende oppsving for Nintendo

Snudde minus til pluss.

29. juli 2015 10:58

(PressFire.no): Nintendo har nå rapportert med de seneste tallene, og i første kvartal av dette finansåret peker pilene oppover.

I perioden april til utgangen av juni tjente selskapet 67 millioner dollar, skriver BBC. Det er 544 millioner norske kroner.

«Splatoon» bidro til driftsoverskuddet.

Ingen ny toppsjef på plass

Reuters skriver at analytikere i forkant hadde forventet et tap i størrelsesorden én million dollar. Samme kvartal i fjor tapte Nintendo cirka 76 millioner dollar (617 millioner kroner).

Bakgrunnen for resultatet er blant annet en gunstig yen-kurs for tiden, i tillegg til at salget av Amiibo-figurer går bra. Også spillsalget bidro, og da særlig «Splatoon» (til Wii U) som nå har solgt 1,62 millioner eksemplarer siden lanseringen i mai.

 «Splatoon» har bidratt til å vitalisere Wii U-plattformen, heter det i finansrapporten.

Wii U har nå solgt ti millioner,
nesten tre år etter lanseringa.
Wii U har nå solgt ti millioner,
nesten tre år etter lanseringa.

Salget av Wii U-konsollen har nå passert ti millioner. Men salget av denne maskinen var svakere i år enn samme kvartal i fjor.

Det som gjorde denne runden med finansmeldinger fra Nintendo ekstra interessant, er at selskapet nå er uten toppsjef. Mange hadde ventet på nyheter: ville den japanske underholdningsgiganten samtidig kunngjøre Saturo Iwatas etterfølger?

Det gjorde ikke Nintendo denne gangen. Det er bare to ukers tid siden Iwata døde av kreft.

Justerer opp forventningene

Nintendo er inne i en omstillingsfase. Ikke bare i forhold til en ny konsoll, eller spillplattform, som de først vil avsløre neste år.

«NX» er kallenavnet på dette systemet som i praksis trolig vil avløse Wii U.

Selskapet har også startet en offensiv på mobilspillmarkedet, og har sagt de vil slippe det første mobilspillet i løpet av året.

Summen av nysatsningene og debuten på mobilmarkedet, gjør at selskapet regner med å doble driftsresultatet dette inneværende finansåret – som avsluttes i mars 2016. 

Dette førstekvartalsresultatet er det sterkeste for Nintendo siden 2012, skriver Venture Beat.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3