Nintendo-sjefen er død

– På kortet mitt står det at jeg er sjef, men i hjertet er jeg spiller.

13. juli 2015 09:52

(PressFire.no): Nintendo-sjefen, Saturo Iwata, har gått bort som følge av kreft i galleblæren, det melder den japanske spillgiganten.

Snudde Nintendo

I 2000 tok han jobben som sjef for forretningsutviklingi Nintendo. Da hadde han jobbet som spillutvikler i Hal Laboratory gjennom hele åtti- og nittitallet, og fikk også æren for å redde spillutvikleren fra konkurs da han tok over som sjef i 1993.

Da Hiroshi Yamauchi i 2002 pensjonerte seg som Nintendo-sjef tok Iwata over roret. . Yamauchi hadde da vært sjef for selskaet siden 1949.

Under sin ledelse fikk han mye av æren for at selskapet klarte å puste liv i håndholdtsatsingen til Nintendo med Nintendo DS, samtidig som selskapet også hadde en eventyrlig suksess med Wii-konsollen.

I 2013 tok han også over som sjef for Nintendos avdeling i USA.

«Iwata asks».

Spiller i hjertet

Spillerne har blitt kjent med den sjarmerende spillentusiasten gjennom web-serien «Iwata asks», hvor han snakker med spillutviklere.

Iwata var selv ikke i tvil om hvor hjertet hans lå:

– På kortet mitt står det at jeg er sjef. I hodet mitt er jeg spillutvikler, men i hjertet mitt er jeg en spiller, fortalte han til publikum under et foredrag i anledning spillutviklerkonferansen GDC i 2005.


– Hevet bransjen

En spillverden sørger nå over tapet av en viktig skaper.

 Han har bidratt stort til utviklingen av spillbransjen. Jeg skal be for Iwatas sjel, skriver PlayStation-sjefen Shuhei Yoshida på Twitter.

Også Xbox-sjefen Phil Spencer kondolerer.

– Det er trist dag for Iwatas familie, venner og spillere overalt. Hans lidenskap, kreativitet og ledelse hevet bransjen vår, skriver han i en melding.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3