Nintendos søvnsensor forblir en drøm

Har ikke trua på produktet mer.

8. februar 2016 11:58

(PressFire.no): For et par år siden ble det klart at Nintendo skulle ekspandere inn i markeder som ikke hadde noe med spill å gjøre, men hvor de kunne bruke av sin ekspertise innen feltet.

Et av disse områdene, sammen med f.eks. fornøyelsesparker, var den såkalte «Quality of Life»-linja, med produkter som skulle hjelpe deg i hverdagen for å forbedre livskvaliteten din.

Det var Nintendos tidligere sjef Satoru Iwata som lanserte idéen rundt disse non-wearable-dingsene, som var et samarbeid med blant annet det australske selskapet ResMed.

Hvem sover sånn?

Snork

En av disse var en søvnsensor du plugget i og satte på nattbordet.

Sensoren skulle plukke opp søvnvanene dine uten å kreve at du hadde på deg et armbånd eller lignende.

Hver dag når du våknet, ville den avgi en rapport på hvordan natten hadde vært, og gi deg tips på hva du kunne gjøre for å sove bedre.

Nintendo hadde planlagt å gi ut søvnsensoren i mars i år, men det har vært tilnærmet tyst rundt produktet siden 2014.

Egentlig en avansert musefelle
Egentlig en avansert musefelle

NX er fokuset

I et investormøte i kjølvannet av den nye kvartalsrapporten til Nintendo har den nye presidenten til Nintendo, Tatsumi Kimishima, kastet lys på situasjonen.

- Når det gjelder Quality of Life-enheten, så har vi ikke trua på at søvnsensoren kommer til å nå en fase hvor det blir et ferdig produkt.

- Vi har ikke lenger planer om å utgi denne i mars 2016.

Dette er den andre helsedingsen Nintendo har snakket om, men (foreløpig) bestemt seg for å ikke gi ut.

Sist var det den merkelige «Vitality Sensor»-klipsen til Wii, som du festet på fingeren for å måle blodtrykk, svette og puls. Planen var å blant annet få spill til å vite om du var nervøs eller rolig – for så å tilpasse seg.

Det er ikke sagt noe om QoL-satsingen til Nintendo er lagt helt på is enda, men etter Iwatas død har selskapet gått ut og sagt at de har fokus på deres nye konsoller (kalt NX) og på mobil-apper.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3