Nintendo kikker på VR

Slapp kvartalsrapportene i dag, men en liten kommentar stjeler showet.

2. februar 2016 13:34

(PressFire.no): Nytt år, nye muligheter, og nye tall for investorer i spillselskaper å tygge på. Sist ute er Nintendo, som slapp sin siste kvartalsrapport i dag.

Selskapet har i det siste greid å snu den vonde trenden, og rapporterer også denne gangen om oppgang i penger tjent.

Omsetning er noe ned, fra 32 milliarder kroner til 30,7 milliarder, men overskuddet ser likere ut – opp 780 millioner kroner til drøye 3,06 milliarder, sammenlignet med året før.

Alle tallene er fra april 2015 til og med desember 2015, og kan leses her.

I tillegg til at pilene peker oppover, har også Nintendo over hundre milliarder kroner i rene verdier i selskapet, hvorav over 40 milliarder kroner er i cash.

Hardt

Det er nå blitt solgt utrolige 12,6 millioner Wii U-maskiner, et historisk lavmål for Nintendo - som regner med å selge kun rundt 340 000 nye maskiner ut mars.

Det er temmelig andre boller enn da Wii gjorde sitt innhopp for snart ti år siden. Den solgte nemlig like mange som Wii U har gjort på bare ti-elleve måneder.

3DS har totalt gjort det en del bedre med sine nå drøye 58 millioner solgte eksemplarer, noe som likevel er et kraftig fall fra giganten DS, som endte opp på over 150 millioner.

Det ser forøvrig også ut til at Wii nå offisielt er kuttet helt ut. Ingen nye konsoller ble sendt ut til Japan eller Nord-Amerika de siste ni månedene.

Bløtt

Spillmessig går det så-som-så, men noen lysglimt kan man kimte.

«Mario Kart 8» cruiser videre på Wii U, nå med over 7,2 millioner eksemplarer hos konsumentene. Dette er relativt ekstreme tall, og nesten 60 prosent av alle Wii U-eiere har også spillet.

Også «Splatoon» har solgt over forventning, og male/skytespillet har nå passert fire millioner eksemplarer.

I tillegg har spill som «Super Mario Maker» og «Yoshi’s Wooly World» også solgt godt på Wii U.

Hybridspillet «Super Smash Bros», som finnes på både Wii U og 3DS har nå passert 12,5 millioner solgte på bare et knapt år.

Kikker på VR

Noe interessant kom ut fra møtet med investorene som ble gjort i forbindelse med slippet:

Serkan Toto, sjefen i det Tokyo-baserte konsulentselskapet Kantan Games, forteller at Nintendo sier de ikke har forandret på planene rundt mobilspill, som inkluderer «Miitomo», et eget chatteunivers for spillere.

På direkte spørsmål om de planlegger noe rundt VR, slik flere konkurrenter gjør, sa Nintendo ganske enkelt at de «kikker på det», men gikk ikke mer konkret inn på hva det betyr.

Kan vi vanlig dødelige begynne å drømme oss bort i tanken på «Metroid Prime VR»?

Ingen andre planer ble diskutert, ei heller for deres nye plattform NX.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3