– Nintendo har begynt å sende ut «NX»-konsoller

Blir Wii U-erstatteren klar neste år?

16. oktober 2015 15:10

(PressFire.no): Tidligere i år gikk Nintendo ut og forskutterte at de arbeider med en ny konsoll som har arbeidstittelen «NX».

Tidspunktet var ikke tilfeldig.

Samme dagen hadde Nintendo avslørt et samarbeid med mobilspillgiganten DeNA – en lenge etterspurt satsning på denne plattformen.

Satoru Iwata (t.h.), sammen med
DeNA-topp Isao Moriyasu.
(Foto: Isao Moriyasu, Afp/Scanpix).
– 

Spillskapere har fått «NX»

Trolig var det dels for å berolige Nintendo-lojale. Nintendo skal ikke bort fra konsollmarkedet og stua. Daværende Nintendo-sjef, Saturo Iwata, masserte også aksjonærene som har vært skeptiske til det labre Wii U-salget.

Wall Street Journal (krever innlogging) melder at Nintendo allerede har begynt å sende ut NX-maskiner til utvalgte spillstudioer.

Det skal dreie seg om «dev kits»  maskiner som tillater utviklere å begynne å eksperimentere og lage innhold til det som blir Nintendos neste konsoll.

Fortune hevder Nintendo viste fram NX allerede under årets E3-spillmesse i Los Angeles, og at reaksjonene etterpå var «positive».

Kan bli lansert i 2016

Håndholdte 3DS har vært en større suksess enn Wii U, rent salgsmessig.

Flere såkalte eksperter mener det er på tide med ny maskinvare fra denne kanten. Derfor er en lansering av NX allerede neste år ikke usannsynlig. Analytikere mener sjansen for 2016-slipp nå har blitt større.

Vi er enda tryggere på at Nintendo kan lansere NX i 2016, på grunn av skjørheten til 3DS og Wii U, sier analytiker David Gibson til Wall Street Journal.

Slik ser Nintendo for seg sitt
nye økosystem.
Slik ser Nintendo for seg sitt
nye økosystem.

Nye tjenester og ett økosystem

Iwata og resten av Nintendo-ledelsen har vært tause rundt detaljene. I mars i år ble det imidlertid forskuttert at Nintendo først vil begynne å dele detaljer om NX i løpet av 2016.

Den taiwanske nettsiden Digitimes hevdet i sommer at Nintendo har bedt produksjonspartnere og leverandører være parat til å starte masseproduksjon i mai eller juni i 2016.

Mer usikre kilder har pekt mot at Nintendo denne gang lager en kraftig konsoll, en maskin som ikke står noe tilbake for PS4 og Xbox One når det gjelder innmaten. Andre hevder Nintendo tar sikte på å produsere hele 20 millioner enheter det første året, omtrent det dobbelte av hva Wii U har solgt til dags dato.

Med en ny mobilsatsning på trappene (det første Nintendo-spillet er ventet lansert i løpet av året), og en ny stuekonsoll, har Nintendo gjort flere grep for å lage et nytt økosystem der flere tjenester skal fungere på tvers av innretninger.

Både Wii U, 3DS og nye «NX» men det åpnes også for at tjenester kan brukes via en pc eller en mobil.

Bytte i ledelsen

Mangeårig Nintendo-sjef, Saturo Iwata, døde i sommer. Han har trolig vært sentral i utformingen av den nye konsollen og retningen fremover for selskapet.

I september utnevnte Nintendo hans etterfølger. Tatsumi Kimishima (65) understreket da at han vil følge kursen Iwata hadde staket ut.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3