WSJ: Nintendo skrur opp produksjonen av Switch betraktelig

Kan nå nesten 50 millioner på to år - kjappere enn Wii og PS4.

13. november 2017 11:36
Nintendo-sjef Kimishima gliser i lommeboka.

(PressFire.no): Nintendo skal ha bestemt seg for å jekke opp produksjonen av Switch betraktelig, og kan komme til å gjøre det igjen, avhengig av hvordan maskina gjør det i julesalget.

Det kommer frem av kilder Wall Street Journal har pratet med, som sier Nintendo holder på å informere samarbeidspartnere i disse dager. 

Ifølge kildene skal selskapet skru opp produksjonen av konsollen til 2,5 millioner eksemplarer i måneden fra og med neste finansår, som begynner i april 2018.

Nintendo planlegger allerede å selge til sammen tett oppunder 17 millioner konsoller innen utgangen av mars neste år, og 30 millioner i finansåret 2018 betyr at konsollen vil nå 47 millioner etter bare to år på markedet.

Det i sterk kontrast til deres forrige konsoll, Wii U, som bare maktet å selge litt over 13 millioner på fem år.

Til sammenligning brukte supersuksessen Wii to og et halvt år på å nå 50 millioner solgte konsoller, mens PlayStation 4 greide det på tre år. Nintendo har tidligere sagt at de tror Switch kan overgå Wii-tallene når alt er sagt og gjort (men det trodde de om Wii U også).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3