PlayStation 4 har passert 50 millioner solgte

7. desember 2016 16:42
Æ hadd no tænkt mæ foill tank, ja!

(PressFire.no): Sony slår seg på brystene med svært gode salgstall i bonansaukene som har vært rundt Black Friday og førjulsshoppingen.

I en pressemelding sier de at PlayStation 4-salget har passert hele femti millioner maskiner (inkludert Pro- og Slim-utgaver), og nesten 370 millioner solgte spill til den.

Det inkluderer både fysiske spill og digitale nedlastinger, hvilket betyr at hver PS4-eier i snitt har 7,4 spill. Salgstallene er for salg til kunde, ikke til butikk.

- Bla bla bla bla vi er flinke, sier sjefen for Sony Interactive Entertainment, Andrew House, i pressemeldingen – bare med mange flere ord. Den kan du lese her, om du vil.

Milepælen er nådd betraktelig kjappere enn med PlayStation 3. Den forrige maskinen til Sony trengte hele 17 måneder mer på å selge 50 millioner eksemplarer.

Det er sånn cirka det samme tempoet PlayStation 2 holdt i sin tid. Denne passerte 50 millioner noen måneder kjappere, men det var da snakk om salg til butikk – ikke til kunde.

Microsoft har ikke oppgitt salgstall på en stund, mens Nintendo har hvisket at det er solgt 13,36 millioner Wii U. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3