(PressFire.no): «Stardew Valley» slo litt ned som en bombe da det kom for halvannet år siden. Spillet var rett og slett knakende godt – en herlig miks av «Harvest Moon», «Farming Simulator» og «Animal Crossing».

Vi ga det like greit en sekser.

Etter pc-versjonen kom, har det også blitt portet til PlayStation 4, Xbox One og Switch.

I sistnevntes forbindelse har utvikleren bak spillet (og det er bare én person som lagde det), Eric Barone, hatt en åpen spørrerunde på Reddit.

Der sier han at han er i gang med utviklingen av et nytt spill, men at det ikke er snakk om en oppfølger. Spillet skal likevel være satt til samme univers – og samme verden – som «Stardew Valley»

- Jeg tenker å tilnærme meg det nye spillet med den samme tankegangen jeg hadde med «Stardew Valley». Altså å ta en spillstil som aldri helt ble fullt utforsket, og så ta det videre på min egen merkelige måte.

 

Følger loren

Det nye spillet kommer til å ta for seg ting som allerede er blitt hintet om i «Stardew Valley». På direkte spørsmål om vi får noe utløs for historiene og hintene om plasser, sier han at det nye spillet vil bygge ting ut ytterligere.

Barone sier han holdt litt tilbake med «Stardew», delvis fordi han følte at han måtte holde seg innenfor «tradisjonen» til spill som «Harvest Moon».

- Med mitt neste spill så har jeg lyst til å gå all out med idéene mine, og ta ting til det ekstreme, å skape en enda fyldigere og detaljert spillverden.

Spillet blir lagd i rammeverked Monogame, ifølge Barone, og han starter helt på bunnen av igjen – ingenting fra det forrige spillet blir med over.

 

Lenge til

Det blir nok en stund til vi får høre noe konkret om spillet. Utvikleren ønsker ikke å skape for mye hype rundt spillet før han har noe håndfast å vise frem.

- Å skape for mye hype langt i forveien gjør at det blir for press, og det er ikke bra for noen. Jeg foretrekker å jobbe i en isolert boble.

Det er derimot ingen planer om å legge til nytt innhold i «Stardew Valley», ut over en flerspillermodus som kommer i 2018, og at det nye spillet kanskje ikke blir like populært tar Barone med knusende ro.

- Jeg har allerede slått meg til ro med at jeg kanskje aldri lager et spill som blir så populært igjen. Men det som betyr noe for meg er at jeg lager de spillene jeg har lyst til å lage.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer