(PressFire.no): «Stardew Valley» ble crack cocaine for mange da det kom ut i fjor. Vi ga det full pott i vår anmeldelse, for eksempel.

Det sjarmerende bondespillet var utrolig avhengighetsdannende, og det fikk raskt en stor tilhengerskare.

Det hjalp på at utvikler Eric Barone i stødig tempo har oppdatert og lagt til ting i spillet etter lansering, og en av de mest etterlengtede nyhetene som skulle komme i sommer var en flerspillermodus.

Dette ble annonsert samtidig som Switch-versjonen, som skulle komme omtrent samtidig.

Nå har vi fått mer info om denne modusen, samtidig som det avsløres at hele greia utsettes til neste år. Pc-versjonen vil kunne betateste det hele rett før nyttår, mens Switch-versjonen vil prioriteres over PlayStation 4- og Xbox One-versjonene.

For å starte en flerspillerdel vil én spiller fungere som «hovedperson», og opp til tre andre kan flytte inn i spesielle hytter på tomta til denne. De får alle sin egen inventory.

Hovedpersonen er den som bestemmer alt, som når det er sovetid, å starte og avslutte festivaler, og viktige hovedvalg i historien.

Giftemål mellom spillere er noe utviklerne jobber med, og de sier det vil være mer enn bare å trykke på en knapp for å gjøre det – her må gunsten til hverandre vinnes.

Du vil ikke trenge å sette opp en egen server for å spille flere, men litt skuffende er nok beskjeden om at det ikke vil bli lokal flerspiller eller spilling i splittskjerm.

Flerspilleren kommer altså ikke før neste år en gang, først til pc, så til Switch, og så til resten.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer