Ny gitar, døgnåpen musikkanal og ekte mennesker i salen

Slik blir «Guitar Hero Live».

14. april 2015 16:52

(PressFire.no): Det er fem år siden forrige gang vi hørte noe fra «Guitar Hero»-serien.

Mange trodde nok at epoken med en plastgitar, trommesett og skrikende vokalister i stua var over.

I dag har Activision avslørt oppfølgeren, «Guitar Hero Live». Du kan se den første traileren i videovinduet.

Gitaren deler seks knapper
på to rader.

Gitarduell i høst

Det har vært klart en stund at de to musikkspillrivalene «Rock Band» og «Guitar Hero» står overfor et comeback i år. Harmonix, pionerene i denne sjangeren, lagde de første «Guitar Hero» før de brøt med utgiveren og valgte en ny vei. De har allerede avslørt «Rock Band 4».

Konkurrenten er nå på banen. I dag avslørte Activision sitt neste «Guitar Hero».

Det er britene i FreeStyleGames som står bak, folka ansvarlige for «DJ Hero»-spillene.

Ny utsikt, «ekte» publikum.
Ny utsikt, «ekte» publikum.

Orkesterplass

Perspektivet endres til «Guitar Hero Live». I motsetning til de andre spillene i serien, observerer du ikke bare avatarene på scenen og holder blikket festet på notene du skal treffe – men får oppleve publikum i større grad, sett i førstepersonsvinkel.  

Måten du spiller på vil skille seg fra foregående «Guitar Hero»-bidrag: i stedet for å se på en skjerm med ulike fargeikoner er det nå tre mulige «noter» du må sortere forløpende. Fordelt på to farger (svart eller hvitt).

Dette betyr selvfølgelig at den nye gitaren også reflekterer denne endringen. Tre svarte og tre hvite knapper – fordelt på to rader – gjør at nykommere enklere skal kunne lære seg det grunnleggende, mens de mer erfarne vil få følelsen av å spille en akkord når vanskelighetsgraden i spillet jekkes opp.

«Guitar Hero:
Warriors of Rock» (2010).
– 

En ny type moro

– Sett fra en purists ståsted, representerer nok dette den største endringen, sier en av spillskaperne, Jamie Jackson, til Eurogamer.

Han snakker selvsagt om den nye gitaren og måten du spiller på.

Det var mye grubling, mange prototyper og ulike variasjoner vi måtte gå igjennom. Det måtte være en ny type moro. Vi ville ikke bare komme tilbake med den samme greia, sier Jackson.

GHTV serverer nye låter, og
sorterer disse i kanaler.

Vil begrense antallet oppfølgere

En annen nyvinning er måten du opplever publikummet på. Før har det vært tegneserieaktige figurer, som duver i takt foran scenen, i salen – enten du spilte på de mørke, skitne klubbene eller tok steget opp i divisjonene og fylte stadioner.

Nå er det ekte mennesker du ser, i førsteperson.

Først ser du på plekteret ditt, før du skal opp på scenen. Noen motiverende ord fra dine bandkollegaer – og til og med en lykkeønskning fra en groupie på veien. Så går lydmannen mot deg og gir deg gitaren.

Konserten og showet kan starte.

Spillet inneholder også GHTV, en døgnåpen kanal som viser musikk fra spillet. Hundrevis av låter er med her, sier Activision i en pressemelding, og omtaler det som verdens første spillbare musikkvideonettverk. Målet er på sikt å kunne fôre nye låter inn i spillet.

Du kan se på, bli med og utfordre en venn – ta kontrollen, ikke bare se på, eller bare la deg inspirere av ny musikk.

FreeStyleGames sier til Eurogamer at de ser på dette som en måte å oppdatere spillet på. De ønsker ikke å gi ut et nytt spill hvert år, på en disk, men heller oppgradere gjennom GHTV.

Nysgjerrige på virtual reality

Bommer du på noter, og spiller dårlig, vil også publikum reagere negativt. Kameraet veksler mellom å panorere over publikum og vise nærbilder av dine bandkollegaer. Fjes endrer dynamikk ut i fra hvor bra du spiller.

Med et slikt bytte av perspektiv og en forestående virtual reality-bølge som også vil velte inn over konsollene, i første rekke med Sonys Project Morpheus-briller, utelukker ikke spillskaperne noe.

– Jeg ville ha bløffa hvis jeg ikke sa vi har noen idéer for fremtiden, sier Jamie Jackson til Eurogamer.

VG247 lister opp noen av bandene og artistene som er med i «Guitar Hero Live», blant annet The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers, Pierce the Veil og Blitz Kids.

«Rock Band 4» lover full støtte for gamle instrumenter, og er i motsetning til konkurrenten bakoverkompatibelt til låter du tidligere har kjøpt. «Guitar Hero» kommer tilbake med en ny gitarkontroller og en ny måte å spille på. Begge disse gamle rockerivalene lanseres en gang før jul.

«Guitar Hero Live» kommer ut senere i år, i høst, til PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One og Wii U. Prisen blir tilsvarende 99,99 dollar, eller 89,99 pund (norsk pris er ikke kjent).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3