«Maler et fantastisk, fargerikt univers som slurper deg rett inn»

PlayStation Plus-spillene i april.

8. april 2015 12:20

(PressFire.no): I dag, onsdag, havner seks nye PlayStation Plus-spill i menyene.

Microsoft byttet sine tilsvarende titler i forrige uke, og doblet for anledningen Xbox-dosen til april.

Sonys rekke med «gratisspill» i april, inkludert i Plus-medlemskapet, spenner vidt. Fra håndholdtversjonen av flaggskipet innen PlayStation-skyting og eminent sniking, til folkeeventyr med inuitten som ville stoppe vinden.

«Aaru's Awakening».

Kommer til PlayStation

«Dishonored» er et av de beste fra 2012 – faktisk det aller beste, ifølge PressFire-anmelderne. Spesielt om du liker sofistikert sniking, atmosfære og mener det nyeste «Thief»-spillet ikke svarte til forventningene.

Det «maler et fantastisk, fargerikt univers som slurper deg rett inn. Viktigst av alt: dette er et eventyr som aldri kunne blitt opplevd gjennom noe annet underholdningsmedium», konkluderte vi da 2012-spillåret skulle oppsummeres.

«Dishonored» er inkludert i Plus-medlemskapet i april. Mannen bak, Harvey Smith, var i sin tid en av hovedarkitektene bak «System Shock» og «Deus Ex».

PlayStation 4-eiere får også et helt ferskt konsollbekjentskap, gjennom «Tower of Guns». «Aaru's Awakening» er et annet nytt spill, og både PS3- og PS4-folk får kloa i dette.

Onsdag 8. april oppdateres menyene i PlayStation Store med disse seks:

«Dishonored» (PS3).

PlayStation 3:


«Dishonored» (PS3).

PlayStation 4:


«Tower of Guns» (PS4/PS3).
«Never Alone» (PS4).
«Aaru’s Awakening» (PS4/PS3).

PlayStation Vita:


«Killzone Mercenary» (Vita).
«Monster Bag» (Vita).

I «Dishonored» spiller du som Corvo Attano, keiserinnens livvakt. Handlingen er lagt til den skitne steampunk-aktige byen Dunwall – inspirert av både London og Edinburgh. Friheten lagt hit, og måtene du velger å angripe spillet på, er blant trumfkortene.

Tidlig ut i dette eventyret må Corvo finne ut hvem som drepte statsoverhodet mens han var på vakt, og følgelig blir mistenkt for å stå bak ugjerningen.

Hvordan du gjør dét, er opp til deg. Teknologi, overnaturlige krefter og tidsriktige kulisser gjør at Dishonored stikker seg ut og byr på en herlig miks.

«De har sluppet et av de mest interessante spillene på mange år, og er faktisk et av de eneste spillene jeg umiddelbart har startet på nytt, etter knappe 20 timer i spill», konkluderte vår anmelder

«Tower of Guns» (PS3 og PS4).

Først kom spillet ut til pc, i fjor. Denne uka debuterer «Tower of Guns» på PlayStation 4 (og PS3). 10. april kommer spillet til Xbox One.

Joe Mirabello, grunnleggeren av Terrible Posture Games og eneste utvikleren bak, hadde jobbet i 38 Games – studioet bak «Kingdoms of Amalur». Dette foretaket gikk under da de holdt på å utvikle ideene fra «Amalur» over til et massivt onlinespill.

Det var angivelig ønsket om å gå tilbake til røttene igjen som inspirerte ham.

«Tower of Guns».
«Tower of Guns».

Roguelike er et skikkelig trendnisseord i spillbransjen. «Tower of Guns» kvalifiserer på enkelte punkter. Det er blant annet områder i spillet som skiller seg litt ut fra gang til gang, og nye fiender hver runde.

Et annet kjennemerke ved mange roguelikes/roguelites er vanskelighetsgraden. Ikke forvent en rolig rusletur med jaktrifla i dette tårnet. Som du kan se i traileren i videovinduet over, er dette temmelig tøffe og nådeløse saker.

Utvikleren beskriver selv spillet som en miks av «Doom II» og «Binding of Isaac».

Det andre av totalt tre PS4-spill i april er «Aaru’s Awakening», et plattformspill i 2D-grafikk først utgitt til pc i februar. Det ser ut som lavbudsjettversjonen av «Ori and the Blind Forest», nylig lansert til Xbox One og pc.

«Never Alone» (PS4).

På originalspråket heter spillet «Kisima Ingitchuna». «Never Alone» er utviklet med støtte fra en veldedig organisasjon som arbeider for å «dele, feire og utvide» inuittkulturen. Historien her baserer seg på et gammelt folkeeventyr – samtidig som det er bakt inn noen beinharde sannheter med relevans til dagens samfunn.

«I stedet for spillmekaniske egenskaper er det dets flotte figurer og farger, landskap og mytologiske motiver, og dessuten jevnlige innslag av intervjuer og filmklipp med ekte inuitter (deriblant spillskaperne) som gjør det til en alle tiders opplevelse», mente vi.

«Killzone Mercenary» (Vita).

Av de to Vita-titlene i Plus-posen til Sony i april, er «Killzone Mercenary» det meste kjente av dem. Dette spillet er et av få skytespill fra de siste par åra som faktisk leverer varene på denne håndholdte konsollen.

Det har vært nok av venstrehåndsopplevelser – der man tar en kjent serie, dytter det i fanget på et mindre studio og forventet at dette skulle være oppskrifta på å skyte Vita-salget i været.

«Killzone Mercenary» gjør ikke banebrytende arbeid, men leverer en kompakt «Call of Duty»-aktig actionopplevelse i stil med hva du kjenner fra før – men overrasket i positiv forstand da vi hadde dette sidesporet i «Killzone»-serien under lupen i 2013.

«MonsterBag» er det sjette og siste Plus-spillet denne måneden – et gåtefullt plattformspill som i likhet med «Tower of Guns» debuterer denne måneden, og er gratis hvis du allerede betaler for et PlayStation Plus-medlemskap.

Du kan se litt fra dette spillet i denne traileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3