– «Witcher 3» blir likt for alle

Utvikleren tror ikke på eksklusivt innhold til én plattform.

20. mai 2014 14:25

(PressFire.no): I fjor fikk vi se det svært etterlengtede rollespillet «The Witcher 3: Wild Hunt» på scenen i løpet av Microsofts pressekonferanse under spillmessa E3.

Men det betyr ikke at det blir en typisk allianse mellom Microsoft og CD Projekt Red. For det har blitt mer og mer typisk de senere årene at spillutviklere eller utgivere går sammen med én av plattformprodusentene om å gi eksklusivt innhold til én av plattformene.

Dette er imidlertid helt uaktuelt for «The Witcher 3», ifølge utvikleren selv. Det slår de fast i et ferskt intervju med Eurogamer.

Strider mot våre verdier

– Vi behandler alle spillere likt, heter det fra CD Projekt Red-sjefen Marcin Iwinski.

– Vi kommer ikke til å levere eksklusivt innhold til noen av plattformene, eller holde tilbake en lanseringsdato til en av plattformene fordi noen gir oss penger for det. Det strider mot våre verdier. Vi kommer ikke til å gjøre det.

Dette reflekterer også hvordan de valgte å håndtere kundene som kjøpte «The Witcher 2» til pc: når Xbox 360-versjonen kom med mye ekstra innhold, fikk pc-kjøperne en gratis oppdatering med dette ekstrastoffet.

Flyttet til neste år

Iwinski setter imidlertid døra på gløtt for at de kommer til å markedsføre spillet sitt sammen med én av plattformprodusentene, men at vi må vente til årets E3 i juni før det avsløres hvem de har valgt.

I utgangspunktet skulle «The Witcher 3» slippes i år, men har blitt utsatt til 2015.

Det har også kommet fram at PlayStation 4-versjonen sannsynligvis også får høyest oppløsning. Den typen detaljer mener de likevel er viktigst for PR-apparatet

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3