- PlayStation 4.5 er på vei

Skal ha blitt bekreftet fra flere hold, og detaljer vist under GDC.

18. mars 2016 21:32

(PressFire.no): Sony jobber med en ny versjon av PlayStation 4, det melder Kotaku.com, som sier de har fått dette bekreftet fra flere utviklere, uavhengig av hverandre.

Den nye versjonen skal ikke være en PlayStation 5, men en oppgradert variant av konsollen vi har i dag. Ny kraft under panseret skal sørge for spilling i 4k-oppløsning og bedre driv i Virtual Reality-spillene som kommer etter PSVR lanseres i oktober.

Ifølge Kotaku har flere utviklere gitt den nye oppgraderte konsollen kjælenavnene «PS4.5» og «PS4k». Flere utviklere skal ha fått en brief om hva denne nye boksen kan gjøre under årets GDC-messe som gikk av stabelen denne måneden.

Til alt overmål melder Kotaku at deres britiske journalist Keza MacDonald tilfeldigvis ble stående bak to utviklere i en kø på den samme messa, og overhørte de diskutere de nye mulighetene med en kraftigere PS4. Dette også helt uavhengig av de andre opplysningene de har fått.

Dette er faktisk ikke første gangen vi hører om en 4k-vennlig PlayStation 4. Under CES i fjor sa Netflix’ Chief Product Officer Neil Hunt til Huffington Post at Sony hadde «lovt de en PS4 som kunne spille av 4k».

Kotaku har ikke hørt om en dato eller mer info om akkurat hva den nye maskinvaren skal være.

Tidligere har også Xbox-sjef Phil Spencer hintet kraftig om at deres Xbox One-plattform vil komme i oppgraderbare varianter etter hvert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3