Nå er prisen på PlayStation VR avslørt

Kommer til høsten, og har innebygd kinomodus.

15. mars 2016 23:08

(PressFire.no): Vi har allerede fått datoer og priser på to av tre av de store virtual reality-makerne. Allerede denne måneden begynner Oculus å sende ut sine Rift-er, mens HTC slipper Vive-settene sine på markedet i april.

I kveld norsk tid har Sony hatt en pressekonferanse under GDC i San Fransisco, hvor de har avslørt alle detaljer rundt sitt PlayStation 4-VR-sett.

Og prisen er slett ikke dum, satt opp mot de andre. Vive koster rundt 8500 kroner, mens Oculus Rift setter deg tilbake omtrent 7200 kroner.

Les mer: Vi har testet HTC Vive Pre

Baksida av prosesseringsboksen
som følger med.

Sett inn trommevirvel her

399 amerikanske dollar er den foreslåtte butikkprisen, eller 349 britiske pund om du vil. Det betyr en norsk pris på rundt 4200 kroner.

PlayStation VR slippes rundt kloden i oktober, uten at den nøyaktige datoen har blitt sluppet enda. Vi tipper vi får vite mer om dette under årets Gamescom-messe, som foregår i august.

Sony skryter over at over 230 spillstudioer verden over jobber med PlayStation VR, fra små indiestudioer til store selskaper som 2K Games, Electronic Arts og Ubisoft.

Hos disse selskapene er det nå mer enn 160 konkrete titler som er under utvikling, og Sony regner med at minst femti av disse vil bli utgitt allerede i år.

Kontrollere følger ikke med

Pakken du kjøper inneholder alt av kabler, samt den ikke-lenger-så-mystiske prosesseringsboksen, og et par stereohøretelefoner, men noen komponenter glimrer med sitt fravær.

Verken Move-kontrollere eller PlayStation-kameraet følger med, og må kjøpes separat for at du skal kunne få den fulle opplevelsen.

Uten disse vil du bare kunne se deg rundt i spillene, noe som fortsatt burde være en fin opplevelse, men du vil ikke kunne lene deg rundt ting eller bruke begge hendene til å manipulere gjenstander i spillene.

En Move-kontroller koster 279 kroner på Elkjop.no i skrivende stund, mens kameraet koster 495 kroner. Da blir plutselig totalpakken over tusenlappen dyrere.

(Faksimile: Pressemelding)
(Faksimile: Pressemelding)

Kinomodus for alle spill

En hittil ukjent funksjon med VR-brillene til Sony er muligheten til å spille alle PlayStation 4-spill med den i en egen «kinomodus».

Denne er ikke ulik hva du kan gjøre med Oculus Rift og Xbox One, og lar deg sitte foran en virtuell skjerm som kan justeres opp til å tilsvare en 225 tommers TV (!) sett fra to og en halv meters avstand.

PlayStation VR vil også slippe en egen versjon av «The Playroom» som er spesialtilpasset VR. Denne vil være gratis å laste ned, og inneholder seks små spill som skal gjøre det enkelt å sette seg inn i hvordan VR fungerer.

Du skal også kunne spille av 360-graders video eller se på fullpanoramabilder inne i brillene.

Selve spesifikasjonene til headsettet har vært kjent en stund, men nå er absolutt alle detaljer klare. I motsetning til de andre VR-brillene opererer PSVR med én stor OLED-skjerm som deles på dine to vakre øyne, og leverer 1920x1080 piksler med enten 90 eller 120 oppdateringer i sekundet.

Se på bildet til høyre her for full specs-liste og hva som er inni pakka.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3