Kojima starter nytt studio og allierer seg med Sony

Samarbeider om nytt spill til PlayStation.

16. desember 2015 09:58

(PressFire.no): Det har blåst friskt rundt den legendariske japanske spillskaperen av «Metal Gear»-serien, Hideo Kojima, i år.

Da spillgiganten Konami valgte å fjerne navnet hans fra alle spillomslag og i reklamemateriell begynte det å gå rykter om at forholdet til arbeidsgiveren hadde kjølnet.

«P.T.» eller «Silent Hills».

Kansellerte «Silent Hills»

I ettertid kom også beskjeden om at det ikke blir noe av det kunngjorte spillet han samarbeidet med den Oscar-vinnende regissøren Guillermo del Toro om, «Silent Hills».

Senere kom også beskjeden om at Konamis studio i Los Angeles, som ble opprettet for å hjelpe med utviklingen av «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain», blir lagt ned.

Nylig ble det også hevdet at Konami hindret Kojima i å komme til prisutdelingen The Game Awards, noe som betydde at skuespilleren Kiefer Sutherland tok imot prisen på hans vegne.

Samme navn, ny logo

Men nå ser alt ut til å være klart – for i en pressemelding kunngjør nå Hideo Kojima at han tar med Kojima Productions ut av Konami og at de blir et uavhengig studio. Navnet forblir det samme som internt i Konami, men logoen har blitt endret.

I pressemeldingen står det at Kojima Productions nå har åpnet dørene og at arbeidet begynner med å flytte grensene for innovasjon.

Det kommer også fram av kunngjøringen at Kojima Productions har inngått et samarbeid med Sony Computer Entertainment, som vi antar er en avtale som sikrer produktene til PlayStation-plattformen.

nettsidene til Kojima Productions søkes det nå etter en rekke stillinger.

En av de mest kreative i spillhistorien

Sony-sjefen Andrew House har laget en liten video, som du kan se i toppen av artikkelen,  og i den kaller han Kojima en av de mest kreative skaperne i spillhistorien før han introduserer Kojima ved sin side. Han påpeker også at han alltid har bidratt til PlayStation-plattformen.

Kojima forteller videre at deres første spill kommer til å være et samarbeid med PlayStation.

Det hører også med til historien at den spillbare demoen av «Silent Hills» var eksklusiv for PlayStation 4 og ble svært godt mottatt. Den vant faktisk flere priser, selv om den kun var ment som en spillbar demo.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3