Knuste «Call of Duty: Ghosts» rekorden til «GTA V»?

- Omsatte for seks milliarder kroner på ett døgn.

6. november 2013 16:22

(PressFire.no): Det er ikke lenge siden Take-Two og Rockstar Games med sitt «Grand Theft Auto V» kunne slå seg på brystet med en verdensrekord i størst omsetning for et spill i løpet av ett døgn.

Den nye rekorden slo «Call of Duty: Black Ops 2»-bestenoteringen (pålydende 500 millioner dollar) og tikket inn på svimlende 800 millioner dollar, eller 4,6 milliarder kroner.

Milliardrekord

Men «GTA V»-rekorden fikk ikke stå lenge. Ifølge en investormelding fra Activision har «Call of Duty: Ghosts» omsatt for en milliard dollar, eller rundt seks milliarder kroner, i løpet av det første døgnet.

Det er imidlertid viktig å merke seg at dette gjelder salg til butikker, og ikke nødvendigvis reflekterer salg over disk til kunder.

Til PlayStation 4 i neste uke

Activision-sjefen Bobby Kotick påpeker selv i meldingen at det er for tidlig å komme med sikre tall på faktisk salg over disk.

Dette er før PlayStation 4- og Xbox One-versjonene har havnet i butikkene. PlayStation 4 lanseres neste uke i USA og 29. november her i Norge. Xbox One slippes 22. november i store deler av verden, men ikke før etter nyttår her i Norge.

Ifølge investormeldingen regner Activision med at «Call of Duty: Ghosts» blir det mest populære spillet på lanseringen av de nye konsollene, og det med «med god margin», forteller utgiveren.

Alt er imidlertid ikke rosenrødt for serien. Spillet har fått hardere medfart hos anmeldere enn før. Vår anmelder trillet terningkast to for enspillerdelen, og erklærte at det «nå er nok». (PressFire kommer snart med en separat vurdering av flerspillerdelen).

I skrivende stund har spillet helt ned mot 74 prosent på aggregatornettstedet Metacritic, for en serie som har blitt vant til høyere gjennomsnitt.

«Call of Duty: Ghosts» ble lansert til pc, Xbox 360, PlayStation 3 og Wii U i går.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3