Ville ha en tungt bevæpnet Ellen Page som lokkemat

- Vi avslo kategorisk, sier «Beyond: Two Souls»-skaperne.

22. mars 2013 13:10

(PressFire.no): Franske følelser er i fokus når David Cage og Quantic Dream slipper «Beyond: Two Souls» denne høsten.

Spillet følger opp «Heavy Rain», krimdramaet som er en av manges favoritter fra PlayStation 3-æraen. Spesielt hos dem som elsker historiedrevne spill som ikke må flagre med skytevåpen for å fange oppmerksomheten.

Ingen store våpen blir brukt som lokkemat i «Beyond», heller. Men markedsfolka har prøvd å få Quantic Dream til å selge spillet ved å la Ellen Page («Juno», «Inception») posere tungt bevæpnet, avslører spillskaperne.

- Vi må være veldig forsiktige

En av grunnleggerne av Quantic Dream, Guillaume de Fondaumière, forteller at de nektet å la seg påvirke av kreative PR-folk når det gjelder bildene som skal fronte «Beyond».

Noen fikk for seg at dette spillet, som byr på en følelsesladet reise der Ellen Pages rollefigur Jodie vokser, utvikler og forandrer seg over 15 år, trengte mer action for å fenge et større spillpublikum.

- Vi må være veldig forsiktige. Vi jobber tett med markedsfolka hos Sony for å kunne portrettere spillet på riktig vis, kommunisere med det mangfoldige publikummet vi håper å nå med «Beyond», sier Guillaume de Fondaumière til Gamespot.

Det ble foreslått at «Beyond: Two Souls» trengte kombinasjonen våpen og Ellen Page som salgsutløsende forsidemat.

- Vi avslo kategorisk, sier de Fondaumière i intervjuet.

Tunge spill-tema

«Beyond» inneholder spektakulære actionsekvenser, scener der du som spiller kan påvirke omgivelsene for blant annet å få en bensinstasjon til å eksplodere (da spiller du som Aiden, spøkelset Jodie har kontakt med).

Dette var en del av spillet David Cage viste oss på E3-spillmessen i fjor.

Aiden ble den gang beskrevet like mye som en venn, men kan også være en real spøkefugl.

- Spillet handler om å vokse og akseptere seg selv slik man er. Det handler også om døden, og livet på den andre siden. Sorg. Separasjon.

- Det som ligger på den andre siden, sa David Cage til PressFire på E3 i Los Angeles i fjor.

Slik tematikk er sjelden kost i store spillproduksjoner i dag.

- Et unikt prosjekt

Guillaume de Fondaumière sier til Gamespot, i et ferskt intervju, at actionaspektet ikke trenger å være salgsargumentet til «Beyond».

David Cage, sjefen bak, bruker slike virkemidler i spillene sine – men er mest opptatt av å spille på andre strenger i følelsesregisteret ditt.

- Det er noe action i «Beyond», helt klart. Men hvis vi for eksempel hadde lagd et omslag som utelukkende består av action, er det for det første ikke troverdig for hva spillet er.

- Deretter vil kanskje kona di si at hun ikke føler seg særlig trukket til det. Hun kommer til å si «vel, det er ikke unikt – det er bare et av dine videospill», sier en av Quantic Dream-grunnleggerne om forslaget fra Sony om å ha et skytespillmotiv på coveret.

- Vi må være sikre på at når vi kommuniserer, når vi skal markedsføre spillet, trenger vi å få igjennom variasjonen av tema og hvor unikt dette prosjektet er, sier Guillaume de Fondaumière til Gamespot.

- Ble bedt om å flytte Ellie til baksiden

Naughty Dog, som nå holder på med finpussen av «The Last of Us», fortalte i fjor om hvordan de hadde møtt motstand da de ønsket å ha fokus på den unge jenta Ellie.

- Jeg tror det finnes en misforståelse om at hvis du putter en jente eller en kvinne på forsiden, vil det selge mindre. Jeg vet at vi har vært i ti diskusjoner hvor vi har blitt bedt om å flytte Ellie til baksiden av omslaget, men alle hos Naughty Dog nektet plent, fortalte spillregissør Neil Druckman til VG247.

«The Last of Us» lanseres i juni. Også dét er en PS3-tittel.

Quantic Dream har denne uka vist fram nye deler av «Beyond: Two Souls», som du kan se i de to filmene nederst i saken.

De har også bekreftet at de er i gang med et nytt spill, selv om «Beyond» ikke skal være ute før i oktober. Dette mystiske nye utvikles til PlayStation 4.

- Vi er i stand til å uttrykke oss på en mer «rett fram-måte». Så den er perfekt, den er fantastisk, sier Guillaume de Fondaumière om den nye Sony-konsollen, ifølge Eurogamer.

Han ble også spurt om «Beyond» bare kommer til PlayStation 3, eller om det kan dukke opp på PS4 også:

- Det er for PlayStation 3.

Bare PlayStation 3?

- Så langt: ja, sier han.

«Beyond: Two Souls» lanseres til PlayStation 3 den 8. oktober. Disse to filmene viser en dramatisk flukt fra et sykehus, og litt kamptrening med Ellen Page. Nettopp kampsystemet i «Beyond» blir annerledes enn det quick time-baserte systemet i «Heavy Rain»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3