Ble bedt om å fjerne Ellie fra forsiden

Men «Last of Us»-utviklerne nektet.

15. desember 2012 14:29

(PressFire.no): Det er spillets regissør (Neil Druckman) og skuespilleren Ashley Johnson, som spiller Ellie i storspillet «The Last of Us», som i et intervju avslører at de har møtt motstand for å putte den vesle jenta på forsiden av omslaget til spillet.

- Jeg føler at de ikke vil putte kvinner på omslaget fordi de er redde for at det ikke skal selge, sier Ashley Johnson til VG247.com.

- Det er alt spillerne kjenner til, og jeg vil ikke diskriminere eller noe, men på generelt grunnlag forstår jeg følelsen av at de tenker at spill ikke vil selge med en kvinne på coveret sammenlignet med en rå fyr på forsiden.

Neil Druckman, spillregissøren, er enig:

- Jeg tror at det finnes en misforståelse av at om du putter en jente eller en kvinne på forsiden, så vil det selge mindre. Jeg vet vi har vært i ti diskusjoner hvor vi har blitt bedte om å flytte Ellie til baksiden av omslaget, men alle hos Naughty Dog nektet plent, forteller han.

Bort fra «jomfru i nød»

I «The Last of Us» er forholdet mellom Joel og Ellie blant hovedelementene i historien som tar del sted i en dystopisk fremtidsvisjon hvor zombie-lignende mennesker dominerer.

Ellie er heller ikke den eneste sterke kvinnelige hovedrollen i spillet. Tidligere denne uka intervjuet vi regissøren Druckman i anledning avsløringen av, Tess.

Druckman vil bort fra «en jomfru i nød»-rolle. som kvinner ofte får i spill.

- For oss er personene først og fremst overlevende i denne verdenen, det er ikke av så stor betydning hvilket kjønn de er. Vi prøver å tilføre en kompleksitet som gjør de interessante, sa Druckman og fortsatte:

- I takt med at bransjen vokser og modnes mer, håper jeg vi på et punkt kan se oss tilbake og gi oss selv konstruktiv kritikk – forbedre historiene og rollefigurene vi skaper.

- Det er i hvert fall personlig noe jeg strekker meg etter.

Vreng omslaget

Dette kommer etter at det nylig avslørte omslaget av «BioShock Infinite» fikk mye kritikk for ha en mann med skytevåpen på forsiden, hvor mange mener det ikke er representativt for spillet.

Skaperen av spillet, Ken Levine, innrømmet at omslaget ble laget for å fri til dem som kanskje ikke kjenner til spillet fra før.

I ettertid har spillutviklerne satt i gang en avstemmingkampanje, hvor spillerne selv kan stemme på sine favorittomslag - for på den måten å gi spillkundene et alternativ. Det omslaget med flest stemmer vil være på baksiden av originalomslaget, slik at man kan vrenge det for å få et annet for hylla si hjemme.

«The Last of Us» slippes til PlayStation 3 7. mai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3