Når tv-episoden slutter, spiller du videre i Telltales «supershow»

Blander for alvor spill og tv.

25. februar 2015 15:07

(PressFire.no): At Lionsgate og Telltale Games har funnet tonen, er kanskje ingen stor overraskelse.

Selv om disse to selskapene jobber med ulike uttrykk, er det mange likhetstrekk.

«The Walking Dead» og «Game of Thrones» er bare to av de episodiske Telltale-suksessene i det siste.

Film- og tv-selskapet Lionsgate har nå kjøpt seg opp i eventyrspillfabrikken til LucasArts-veteranene.

«Game of Thrones» i
Telltales versjon.

Revitaliserte eventyr

Avtalen mellom Lionsgate og Telltale ble kjent tidligere denne uka. Den innebærer at friske penger spyttes inn i spillvirksomheten – og nye samarbeidsprosjekter er allerede i planleggingsfasen.

Nybakt direktør i Telltale, Kevin Bruner, har allerede fortalt GamesIndustry at Telltales neste prosjekt «er vårt mest ambisiøse noen gang».

Det er samarbeidet med Lionsgate han siktet til i det intervjuet.

Kritiske røster har lenge varslet (en ny) snarlig død for eventyrspillsjangeren, med pek-og-klikk-mekanikk sentralt i ryggmargen. Det finnes nemlig mange av dem. Telltale har selv vært svært produktive de siste åra – med blant annet «The Wolf Among Us», «Tales from the Borderlands», «The Walking Dead» og «Game of Thrones».  

Trenger denne formelen sårt et friskt pust, og er Lionsgate-prosjektet – som skal blande tv og spill til én opplevelse – løsninga. Og fremtida?

«The Walking Dead» - sesong to.
«The Walking Dead» - sesong to.

Lager et «supershow»

Lionsgate har selv episodisk kompetanse. De står bak serier som «Orange is the New Black», «Nashville» og «Mad Men». De er også ansvarlige for filmsuksesser som «Twilight» og «The Hunger Games».

Det er ikke nødvendigvis disse Telltale nå skal gyve løs på etter å ha knyttet tette bånd til tv- og filmstudioet.

«Tales from the Borderlands».

Samarbeidet tillater de to selskapene å utforske muligheter til å produsere eksisterende og nye merkenavn til episodiske spill og tv, het det i pressemeldingen i forbindelse med at Lionsgate kjøpte seg opp i Telltale.

I et intervju med Entertainment Weekly forklarer Kevin Bruner hvordan de sammen med Lionsgate skal lage en hybrid mellom tv-show og et episodisk spill. Et «supershow», som han kaller det.

En «supershow»-episode kombinerer en del interaktivt spillbart innhold med en bit tv-innhold, forklarer Bruner.

– Begge partene, når de kombineres, er hva som danner en «supershow»-episode.

Kevin Bruner røper ikke mange detaljer rundt hva denne hybriden skal handle om i denne omgang. Men han understreker at dette første supershowet blir en ny, original merkevare – ingen ny film- eller tv-lisens i spilldrakt.


Direktør i Telltale Games,
Kevin Bruner.

Sikter mot dobbelt så mange priser

– Dette er ikke en interaktiv serie med et påklistra show, eller en tv-serie med et spill. Det er en historie integrert på en måte bare Telltale kan. For oss er dette den naturlige evolusjonen til en interaktiv historie og ekspertisen bak, der vi har vært pionerer.

Telltale-direktøren forteller episodene av dette «supershowet» må være like forutsigbare som slippet av tv-episoder. Men de kommer trolig til å drøye litt og lanseres med omtrent like lang pause mellom som Telltales eksisterende episodebaserte spill, antyder han.

Entertainment Weekly spør om tv- og spilldelene kan oppleves hver for seg, og by på fullverdige opplevelser hver for seg.

– Målet vårt er å lage produkter som har en reell sjanse til å vinne både Golden Globe- og et «årets beste spill»-priser. Det innebærer at begge aspektene ved produksjonen må være førsteklasses, sier Bruner, og røper at rekkefølgen på hvilken av de to delene du begynner å se/spille er opp til deg.

«Quantum Break» er både
tv-serie og et spill.

En bølge av hybrid-spill?

Lionsgate får plass i Telltale-styret som ledd i oppkjøpet. Jon Feltheimer, direktøren i selskapet, får en av styreplassene. Det andre ferske fjeset som skal bestemme over retningen til eventyrspillselskapet, er tidligere sjef i Electronic Arts, John Riccitiello.

Det å blande tv- og spillmediet er noe mange har ambisjoner om å lykkes med.

Finske Remedy, for eksempel. De jobber med sitt Xbox One-spill «Quantum Break» – et spill vi trolig får se utgitt i løpet av året.

Vi traff to Remedy-utviklere på GamesCom i fjor, der de demonstrerte hvordan selve spillbiten av «Quantum Break» fungerer. I tillegg til å kjøpe spillet, får du også inkludert en en tv-serie – og disse to skal overlappe hverandre.

 Vi ønsker at dette skal bli en sømløs underholdningsopplevelse, forklarte Oskari Häkkinen til PressFire. 

Det er foreløpig ikke sagt noe om når Telltales «supershow» skal være lanseringsklart.

Andre episode av «Game of Thrones» er det ferskeste fra Telltale, utgitt tidligere denne måneden:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3