PewDiePie fikk tidligere kritikk
for å ha vitset med jødehat og nazisme.

(PressFire.no): I helga smalt det godt i sosiale medier, etter en live-sending Felix «PewDiePie» Kjellberg hadde hvor han spilte «Battlegrounds» med en venn.

I en av kampene rant det over for den svært populære svensken, som har vært innblandet i en rekke kontroversielle jøde- og nazi-vitsing-situasjoner det siste året, og han skjelte ut en motspiller på det groveste.

«What a fucking nigger. Geez! Oh my god. What the fuck? Sorry, but what the fuck?», ropte Kjellberg for de over 30 000 som så på, før han innså at han hadde dummet seg ut.

«Jeg mener ikke det på en dårlig måte».

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og i sosiale medier og forumer var kritikken knallhard mot svensken. I tillegg gikk spillutviklere som «Firewatch»-skaper Sean Vanaman ut mot PewDiePie, og ønsket å få videoene hvor han spiller spillet hans fjernet fra YouTube.

Nå har svensken lagt ut en video der han uforbeholdent ber om unnskyldning for det han sa, og fremstår som en langt mer angrende synder enn etter nazi-vitsingen.

- Når jeg er online og jeg hører andre spillere bruke de samme ordene som jeg gjorde, synes jeg alltid det er veldig barnslig og teit. Jeg hater hvordan jeg nå personlig har fyrt opp under den delen av spillene (på nett), sier han i videoen du kan se nederst i saken.

- Det var noe jeg sa i kampens hete. Jeg sa det verste ordet jeg greide å tenke på, og det ramlet bare ut. Jeg skal ikke finne på noen unnskyldninger for det jeg sa, fordi det finnes ingen unnskyldninger. Jeg er skuffet over meg selv, fordi det virker som om jeg ikke har lært noe fra tidligere kontroverser.

Videre sier han at han ikke vil at folk skal tro han sier ting fordi han kan «komme seg unna med det».

- Jeg er en idiot. Men det gjør ikke at det jeg sa eller hvordan jeg sa det okay. Fordi det er ikke okay. Jeg beklager dersom jeg fornærmet eller såret noen med alt dette. I den posisjonen jeg er i, så burde jeg vite bedre. Jeg vet jeg ikke kan fortsette å rote det til sånn.

Han avslutter videoen med å si at han ønsker å bli bedre, ikke bare for seg selv, men for de som potensielt ser opp til han eller som blir påvirket av det han gjør foran kameraet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer