OL-presidenten: - Uaktuelt med voldelige spill i OL

Vil helst ha spill basert på etablerte sportsgrener.

31. august 2017 11:00

(PressFire.no): Det er ikke lenge siden vi kunne skrive at OL i 2024, som avholdes i Paris, setter døren på gløtt for e-sport.

Det var lederen for Paris- komitéen, Tony Estanguet, som fortalte til AP at de må møte interessen for å finne ut om de kan «bygge noen broer».

Den endelige avgjørelsen blir tatt av IOC i 2019.

«Dota 2».

Spill basert på sport er interessant

I et nytt intervju med South China Morning Post forteller OL-presidenten, Thomas Bach, at spillene som ikke er forenlige med verdiene i OL ikke er aktuelle.

- Vi vil promotere antidiskriminering, antivold og fred mellom mennesker. Dette passer ikke med dataspill, som handler om vold, eksplosjoner og dreping. Og der må vi sette streken.

Det utelukker de største spillene, som for eksempel «Counter-Strike», «Overwatch», «League of Legends» og «Dota 2» .

Bach slår fast at de er interessert i konkurransespill som er basert på etablert sport – typisk fotball, basketball og lignende.

- Ikke etablert nok bransje

Han avslører også at det er for tidlig å konkludere med noe og påpeker samtidig at bransjen er i en formativ fase.

- Det er en suksessfull bransje, men den har heller ikke etablert seg på en organisatorisk måte.

- Du må ha noen som garanterer at disse atletene som spiller ikke er dopet, at de følger de tekniske reglene og at de respekterer hverandre.

OL faller blant unge

Med 380 millioner seere er e-sport-interessen eksplosiv på globalt nivå – spesielt blant unge.

OL har imidlertid gått på en smell når det gjelder de mellom 18 til 34, hvor det har blitt anslått at OL i Rio 2016 mistet 30 prosent sammenlignet med London i 2012.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3