(PressFire.no): Når de olympiske leker inntar Paris i 2024 kan e-sport bli en del av programmet, det bekrefter lederen for komitéen Tony Estanguet i et intervju med AP.

- Vi må se på det, fordi vi kan ikke si at «dette er ikke oss. Det er ikke OL.», sier han og fortstter.

- Det er ungdom og de er interessert i dette. La oss se på det. La oss møte dem. La oss finne noen broer.

Videre forteller han at de vil ha dialog med e-sport-miljøet for å bedre forstå prosessen og hvorofr det har vært en så stor suksess.

 

Bestemmes i 2019

Den endelige avgjørelsen blir tatt i 2019, når programmet blir spikret og det blir bestemt hvilke grener som vil bli inkludert.

Han gjør det imidlertid klart at det til slutt er IOC som har det siste ordet, men at det fremdeles er tid til å orientere seg og snakke med stakeholders.

Dette kommer etter at e-sport allerede har fått foten inn døra i Asian Games med en «demonstrasjon» i 2018, og blir medaljegren i 2020. Det er foreløpig usikkert hvilke spill som vil bli en del av lekene.

 

Hvordan få 380 millioner «nye» OL-interesserte

Det hører også med til historien at nyheten kommer midt under «Dota 2»-turneringen The International, som med millioner av seere og enorme pengepremier tårner som en av de største turneringene i e-sport noensinne.

Premiepotten (som delvis folkefinansieres) for årets turnering har i skrivende stund rundet 24 millioner dollar, noe som utgjør rundt 190 millioner kroner med dagens kurs.

Analyseselskapet Newzoo anslår at e-sportpublikummet i 2017 utgjør 385 millioner, hvor rundt halvparten ansees som «entusiaster».

PS! På en måte kan man nesten si at dataspill ble en del av OL da Nintendo fikk være med å kunngjøre Tokyo som vertsby i 2020, men naturligvis ikke som gren i selve lekene.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer