Dota ein.

(PressFire.no): «Dota 2» har vært noen runder i retten, nå.

For noen år siden var det en bitter kamp om merkevaren da Blizzard inviterte Valve til dans i rettssystemet. De mente nemlig at de eide rettighetene

Men utviklingshistorikken er mer innviklet enn som så: Først var det Kyle «Eul» Sommer som startet arbeidet, før Stephen «Guinsoo» Feak tok over ballen med sitt «Dota All-Stars», og til slutt var det «Icefrog» som fikk stafettpinnen.

En salig røre, gjort verre av at alle mente de eide rettighetene. Valve hyret inn Icefrog og Eul (og kjøpte av de rettighetene). Riot Games hyret inn Guinsoo og kjøpte rettighetene av han, før de solgte de videre til Blizzard.

Rettssaken mellom Blizzard og Valve endte i forlik, og at Valve eier merkenavnet på stand-alone-spill, mens Blizzard eier merkenavnet når det kommer til mods til «Warcraft» og «Starcraft».

 

Can't chop a chopper.
Bortsett fra i retten.
Mer rettsbaluba

Men nå har Valve og Blizzard saksøkt to mobilspillselskaper, Lilith og uCool, over spillene «Dota Legends» og «Heroes Charge».

Spillene ligger på topplistene over de mest populære i blant annet Kina.

Valve og Blizzard mener disse spillene bruker kopibeskyttet innhold basert på «Dota», «Warcraft» og «Heroes of the Storm», mens utviklerne av mobilspillene har forsøkt å forsvare seg ved å si at hele «Dota»-konseptet er bygd på samarbeidsutvikling, siden det har vært flere versjoner som har basert seg på tidligere.

Det har ikke retten vært enig i, men utviklerne har også funnet noe som kan bryte ned hele diskusjonen om hvem som eier hva.

 

Forumposten.
Open source?

For de har funnet en gammel forumpost fra 2004, hvor originalskaperen Kyle «Eul» Sommer rett og slett sier at hele «Dota»-prosjektet hans nå er open source, og at hvem som helst kan forsyne seg av kode og innhold.

- Hvem som helst som ønsker å gi ut en versjon av «Dota» fra nå av, kan gjøre det uten mitt samtykke. Jeg ber bare om at jeg blir kreditert for involveringen, heter det i forumposten.

Valve og Blizzard er uenige, selvfølgelig, og argumenterer for at det ikke var påtenkt at folk skulle kunne knabbe til seg rettighetene i et kommersielt øyemed. Retten er så langt enig, og har fastslått at forsvarerne tar feil.

Men de har anket det hele videre, og saken går nå til en jury. Der skal fremtiden til merkevaren «Dota» avgjøres av et panel med lekfolk. Dato er ikke satt enda.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer