Valve og Blizzard i konflikt over «DotA»-merkenavnet

De to spillgigantene har kommet til enighet.

12. mai 2012 12:13

(PressFire.no): Det har gått omkring ti år siden «Warcraft III»-modden «Defence of the Ancients» (DotA) først dukket opp. Spillet kan skilte med gratis, actionfylt sanntidsstrategi, og er fortsatt svært populært.

Siden 2005 har utviklingen blitt håndtert av den anonyme utvikleren «IceFrog». Han ble i 2009 ansatt av Valve, altså folka bak «Half-Life» og «Portal»-spillene. Hos Valve leder isfrosken utviklingen av en selvstendig oppfølger: Det kommende «Dota 2».

Men spillet har altså sine røtter hos Blizzard. Ikke bare er det en mod til «Warcraft III», det er også basert på et kart fra «StarCraft». Også de har satt i gang med å utvikle en offisiell versjon av spillet, et prosjekt som hittil har vært kalt «Blizzard DotA».

Fredelig løsning

Heldigvis var ingen av partene interessert i en stor rettsklinsj, og de har nå kommet til enighet på fredelig vis. Det skriver de i en pressemelding publisert hos blant andre Joystiq.

- Både Blizzard og Valve anerkjenner at når alt kommer til alt, så vil spillerne bare spille de spillene som de gleder seg til. Vi er glade for å ha kommet til enighet, så vi kan holde oss fokuserte på nettopp det, sier Rob Pardo, nestleder for spillutvikling hos Blizzard, i pressemeldingen.

Hva de har blitt enige om, er at Valve får beholde de kommersielle rettighetene til «DotA»-navnet, inkludert oppfølgeren. Blizzard sitt prosjekt blir på sin side omdøpt til «Blizzard All-Stars».

- Ville ikke tjent noen som helst

Også Valve-topp Gabe Newell uttaler seg i pressemeldingen:

- Vi er fornøyde med å ha kommet til enighet med Blizzard uten å trekke det hele ut på et vis som ikke ville tjent noen som helst, sier Newell, og fortsetter:

- Vi ønsker begge å fokusere på det våre tilhengere bryr seg om, nemlig at vi lager fantastiske spill.

Blizzard beholder for øvrig retten til ikke-kommersiell bruk av «DotA»-merkenavnet, sånn at spiller-lagde kart til «Warcraft III» og «StarCraft II» ikke blir påvirket.

Det er foreløpig ikke kjent når Valves «Dota 2» eller Blizzards «Blizzard All-Stars» vil bli lansert. Toppbildet viser konseptkunst for Valves «Dota 2».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3