Tre dømt til fengsel i Funcom-saken og én frikjent

28. april 2017 17:02

(PressFire.no): Fredag 28. april falt dommen i den omtalte Funcom-saken, hvor fire tidligere ansatte har vært siktet for markedsmanipulasjon og innsidehandel i forbindelse med spillet «The Secret World».

Dette er saken: Økokrim tok ut tiltale i februar i fjor.

Tidligere administrerende direktør dømt

DN.no rapporterer at retten ikke fant nok bevis for å dømme den tidligere administrerende direktøren i Funcom, Trond Arne Aas, for markedsmanipulasjon, men han blir felt for innsidehandel. Aas får inndratt 7 815 270 kroner og dømmes til 11 måneders fengsel. Han mister retten til å sitte i noe styre i ett år.

Aas' forsvarer, Frode Sulland, opplyser til Dagens Næringsliv at dommen vil bli anket.

Torleif Ahlsand, som var nestleder i styret i Funcom i den aktuelle perioden, blir også felt for innsidehandel. Retten mener at Ahlsand satt på informasjon om Trond Arne Aas’ oppsigelse i Funcom under en aksjehandel gjennom investeringsfondet Northzone.

Ahsland får inndratt 4 786 650 kroner fra aksjeutbyttet og må sitte i fengsel i ett år og én måned. Han mister også retten til styreplass i ett år.

Ahslands forsvarer, Bjørn Stordrange, forteller til DN at Ahlsand vurderer å anke dommen, men er glad for å ikke bli dømt på det mest alvorlige punktet – markedsmanipulasjon.

Tidligere finansdirektør i Funcom, Bjørn Ottar Toften, får inndratt 292 000 kroner og 85 dagers fengsel. Det var også i det tilfellet kunnskapen om Aas sin avgang som var fellende.

Schjelle Larssen frikjent

Morten Schjelle Larssen, som var salgs og markedsdirektør i Funcom i den aktuelle perioden, var siktet på fire forhold, men retten fant ikke bevisene tilstrekkelig for den dom.

Schelle Larsen frikjennes derfor på alle punkter.

Razzia i 2014

Det var i januar 2014 at Økokrim gjennomførte  en razzia hos Funcom i forbindelse av slippet av «The Secret World».

I ettertid ble Funcom ilakt en bot på 1,5 millioner kroner for markedsmanipulasjon - en bot de aksepterte.

Senere siktet også Økokrim fire tidligere ansatte for innsidehandel og markedsmanipulasjon, hvor dommen nå er falt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3