«No Man's Sky» frikjent på alle punkter

Reklametilsynet sier spillets skjermbilder og trailere ikke er misvisende.

30. november 2016 11:38

(PressFire.no): For noen uker tilbake skrev vi om «No Man’s Sky», som var blitt klaget inn for det britiske reklametilsynet ASA. 23 uavhengige klager var sendt inn, som mente spillets Steam-side viste et forherliget bilde av spillet.

Det er skjermbilder, trailere og beskrivelsen til spillet som er blitt klagd inn, der klagerne mener disse ikke representerer spillet vi faktisk fikk til slutt.

I en svært lang utredelse, som du kan lese en «kortversjon» av hos Eurogamer, virker det som begge parter – både utvikler Hello Games og tilsynet – har gått grundig til verks for å belyse sidene i saken.

Grundig svar

På den ene siden har Hello Games gjort leksa si og gitt tilsynet svar innenfor alle kategorier, med videobevis (både fra seg selv og fra andre spillere) og utredelser på hvordan spillkoden fungerer.

På den andre har ASA gått systematisk gjennom alle klagepunktene, og har selv spilt spillet for å se om det har vært misvisende.

Konklusjonen på nesten alle punkter er at lite til intet innhold i skjermbildene eller videoene fra spillet er misvisende på noen måte – eller at det er snakk om så små ting at det ikke kan sies å påvirke eventuelle kjøp hos spillerne som har sett de.

Bryter ikke retningslinjene til reklame

Lastetider mellom systemene er også en av punktene de hadde sett ekstra godt på, ettersom Hello Games påstår i beskrivelsen til spillet at det ikke finnes loadingskjermer.

I deres eksempler kommer det frem at det avhenger veldig på systemspesifikasjonene, og kompleksiteten på planetene du warper til.

Lastetiden i traileren tar tre til fem sekunder, noe som passet med observasjonene deres – og siden det hele skjer uten stort avbrudd i spillet mener tilsynet at det er innafor.

ASA sier dermed at spillet ikke bryter noen retningslinjer, og at Steam-siden dermed kan bestå. Denne avgjørelsen omfatter også spillets PlayStation Store-side.

Dette har ikke falt i god fisk hos enkelte av de som klagde inn spillet til å begynne med. En av disse, Reddit-bruker AzzerUK, sier han nå kommer til å ta dette videre til en høyere instans.

Sagaen er dermed ikke nødvendigvis over riktig enda.

Valve har forøvrig bestemt seg, uavhengig av dette, at de ikke lenger vil tillatte «forfinede» skjermbilder på Steam.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3