Nå vil Steam ha slutt på villedende skjermbilder

- Bare vis kundene hvordan spillet ser ut når du spiller det.

2. november 2016 12:49

(PressFire.no): Med en kommende oppdatering vil Valve bli strengere rundt hvilke bilder som brukes på spillene som selges på den digitale spillbutikken Steam.

Oppdateringen har fått kallenavnet «Discovery Update 2.0» og i notatene Eurogamer har fått fra Valve ber de om at alle som skal selge spill via tjenesten laster opp ekte bilder fra spillene.

Ekte bilder

- Vi har ikke vært veldig tydelige i retningslinjene for skjermbilder før, så vi bruker anledningen til å tydeliggjøre noen regler.

- Når «skjermbilde»-seksjonen for et spill blir brukt til andre bilder enn det som faktisk stammer fra spillet, kan det gjøre det vanskeligere for konsumentene å forstå om det er produktet de faktisk ser, heter det videre.

De ber videre om at bilder som legges i «skjermbilde»-seksjonen som faktisk viser spillet.

- Dette betyr å unngå konseptkunst, bilder fra filmsnutter, skrytebilder med priser, markedsføringsbudskap eller produktbeskrivelser. Bare vis kundene hvordan spillet ser ut når du spiller det.

«No Man's Sky»-bilder som ikke viser spillet.

Villedende bilder et problem

Dette kommer etter at Valve nylig fikk refs fra det amerikanske markedsføringstilsynet for hvordan «No Man’s Sky» ble solgt på Steam.

- Vi undersøker om innholdet på Steam-siden, som består av trailere, bilder og tekst, til spillet har påstander om spesifikke funksjoner som skal være i «No Man’s Sky», men som ikke er å finne i det ferdige produktet, het det i en uttalelse fra tilsynet.

Såkalte «bullshots», bilder som ser mye bedre ut enn det faktiske spillet, har blitt et problem i bransjen.

En kjapp sjekk på Steam viser at bildene fra downgrade-skandalen rundt «Watch Dogs» i 2014 lever videre på produktsiden – bildene reflekterer ikke grafikken i spillet.

Valve velger faktisk å bruke seg selv som eksempel hvor de har syndet med «Dota 2». Tidligere har de hatt masse konseptkunstbilder knyttet til spillet liggende på produktsiden.

Den nye oppdateringen av Steam skal være noen uker unna lansering, men reglene rundt skjermbilder burde være klar nå.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3