Nytt «Pokémon» kom og gikk på under en uke

Fanprosjektet lastet ned 1,5 millioner ganger før Nintendo satte ned foten.

15. august 2016 14:27

(PressFire.no): For kort tid siden ble det lansert en fan-remake av «Metroid II», Game Boy-spillet som sårt trengte en finpuss.

Det tok ikke lang tid før Nintendo bruste med advokatfjærene, og alle nettsider som hadde spillet til nedlastning måtte fjerne lenkene sine.

Men selvfølgelig er ikke det enden på via – utallige torrents finnes, og det er i praksis umulig å fjerne spillet helt (hint: det er svinbra, spill det!).

Så også med «Pokémon Uranium», et spill som har vært under utvikling av en gruppe Pokéfans i over ni år. Spillet blander gammelt med nytt, og innholder blant annet 150 nye pokémons og en helt ny klasse av disse.

Imponerende nok har spillet også online-kamper og -bytting.

Det hele ble sluppet forrige onsdag, og i dag følte utviklerne at de måtte sette på nødbremsen, etter at flere av nedlastingstjenestene som spillet var tilgjengelig på hadde mottatt brev fra Nintendo of America med fy-fy-innhold.

Men ikke før spillet har blitt lastet ned hele 1,5 millioner ganger. Og selvfølgelig – spillet kommer alltid til å være tilgjengelig via torrents.

Kanskje er det derfor utviklerne ser ut til å ta det hele med knusende ro. I en oppdatering på hjemmesidene deres sier de at de kommer til å fortsette å opprettholde nettsidene sine, og at de «ikke har noen kobling med fans som laster opp spillet selv».

- Vi har blitt gjort oppmerksom på flere varsler fra Nintendo. Vi har ikke blitt kontaktet personlig, men det er tydelig hva Nintendo ønsker, og vi respekterer dette. Derfor vil vi ikke lenger tilby offisielle nedlastingslenker på nettsiden vår.

De kommer derimot til å holde onlineserverne oppe, slik at folk likevel kan spille spillet, og de skal også fortsette å oppdatere spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3