«Metroid II»-remaken fjernet av Nintendo

Men du kan fortsatt få tak i den.

9. august 2016 11:31

(PressFire.no): Så lenge var Adam i Paradis. 

Bare to dager etter slippet av den imponerende fan-remaken av «Metroid II», der utviklerne har lagt seg i selen for å få det gamle Game Boy-spillet opp til dagens standard, er pluggen dratt ut.

Les mer: Har gitt ut remake av «Metroid II»

Det er advokatene til Nintendo som har satt ned foten, og stoppet alle nettsidene som spredte installasjonsfilene til spillet.

Nettsiden Metroid Database har fått beskjed om å ta ned filene fra Nintendo, mens delingstjenester som Mediafire og Filedropper har fjernet alle spor av de samme filene.

Men det er fortsatt mulig å få tak i spillet via Torrents – som kjent er det umulig å faktisk fjerne noe fra internett så snart noen har fått kloa i materialet.

Flere er nå rasende på Nintendo, og mener de aktivt ødelegger for seg selv. I en uttalelse til Polygon sier Nintendo at de må forsvare seg selv.

- På samme måte som vi respekterer andres merkevarer, så må vi også forsvare våre egne figurer, skriver de.

Det er neppe noen overraskelse at enden på visa har blitt slik, men timingen til Nintendo er litt til å klø seg i hodet av – prosjektet har vært kjent siden 2012.

Det sagt, Nintendo har ikke noe valg når det kommer til å beskytte sine mange IPer. Om de ikke går til rettslige skritt for å hindre andre i å bruke deres opphav når dette skjer, står de nemlig i fare for å miste retten til å bruke sine egne merkevarer.

- Ikke-godkjent bruk av merkevarene våre kan svekke muligheten vår til å forsvare og bevare det, eller å kunne bruke de i fremtidige prosjekter, avslutter Nintendo.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3