Slik var Bethesda sin E3-konferanse

Samlesak.

13. juni 2016 07:04

(PressFire.no): Nummer to i køa over pressekonferanser før E3 2016 var Bethesda Softworks, og gikk du glipp av den kan du se hele sulamitten igjen her.

De startet det hele med en skikkelig overraskelse: Et nytt «Quake»-spill kommer, kalt «Quake: Champions».

Spillet er lagd med multiplayer og e-sport i tankene, og skal bygge på den 20 år gamle serien gjennom kjapp action og fancy grafikk – som har som mål å støtte 120 fps.

Mer info vil komme på Quakecon i august, men du kan lese litt mer og se en trailer fra spillet her.

Kortspill

Etter denne pangstarten var det mye klapping på egne skuldre fra Bethesda, og spesielt fornøyd er selskapet med sitt kommende «Elder Scrolls Legends», et kortspill ala «Hearthstone».

«Legends» har et slags todelt gameplay i at du angriper og forsvarer deg på to «forskjellige» brett, eller «lanes» som det kalles. Spillet har vært ute i beta siden slutten av april, men fullversjonen kommer til pc og mobile plattformer.

Se trailer og introfilm her.

Masse «Fallout»-stoff

Tre nye tilleggspakker til «Fallout 4» ble annonsert. To utstyrspakker, hvorav den ene lar deg bygge hele Vaults, og én stor pakke med et ekstra område.

Les mer om disse her.

Også mobilspillet «Fallout Shelter» får mer innhold, inkludert quester, nye fiender, et nytt kampsystem og muligheten til å rekruttere beboere du møter på ute i Wastelandet.

I tillegg kommer også spillet til pc.

Les mer om «Shelter»-tilleggene her.

Penere «Skyrim»

Vi fikk også bekreftet at «Skyrim» får en remaster-utgave, som kommer til Xbox One, PlayStation 4 og pc i oktober.

Grafikken er blitt oppgradert betraktelig, mens konsollutgavene endelig får støtte for modifikasjoner, slik pc-utgaven har hatt i en del år allerede.

Alle pc-spillere som allerede eier spillet med alle tilleggspakkene, eventuelt «Legendary Edition»-en, på Steam vil få denne gratis på pc.

Les mer om «Skyrim: Special Edition» her.

VR-støtte til storspillene

«Skyrim» visste vi egentlig av fra før, så mer overraskende var det da at Bethesda avslørte at de har jobbet med egne VR-utgaver av «Doom» og «Fallout 4».

Det er ikke sagt stort om hva dette innebærer, men de ser først og fremst ut til å bli lagd for HTC Vive

I hvert fall sistnevnte har fått en cirka-dato, med lansering i 2017 - Vi krysser fingrer, tær og andre kroppsdeler for at også «Skyrim» får en slik versjon.

Les mer om VR-utgavene av spillene her.

Nytt «Prey»

Da en av skaperne bak kritikerroste «Dishonored» gikk på scenen under Bethesda Softworks pressekonferansen før E3, overrasket han de fleste.

For istedet for å snakke om «Dishonored», fyrte han opp en trailer til «Prey».

Altså ikke spillet fra 2006, men et nytt spill som har fått samme tittel. «Prey 2» var allerede ryktet å skulle vises frem, men dette to de fleste på senga.

Les mer om «Prey» og se trailer her.

Mye tid på «Dishonored»

Det var ikke bare «Prey» de hadde jobbet med, dog.

For mye av tiden gikk også med til å vise «Dishonored 2», som ser ut til å ha fått et vell av nye triks i ermet når det kommer til å skulle ta folk av dage.

Du kan, som i forgjengeren, velge fritt når det kommer til innfallsvinkel, men det er lagt enda mer fokus på å jobbe i den vertikale retningen denne gangen.

I tillegg har spillet fått en tidsreisemekanikk, der du kan hoppe i tid for å se hvordan områder så ut før, og for å kunne komme deg forbi hindere.

Les mer om «Dishonored 2» og se gameplay-trailer her.

Og alt annet

Av andre ting Bethesda hadde på lur var det ekstra kartmaker-verktøy til «Doom», i tillegg både gratis-moduser til eksisterende baner og en betal-DLC som inneholdt tre nedlastbare baner.

«The Elder Scrolls Online» fikk også vist seg frem, der utviklerne nå åpner spillet helt opp for nye spillere. Det er ikke lenger låste områder å finne etter du har gjort ferdig introduksjonsområdet, og du kan fritt gå hvor du måtte ønske helt fra starten.

Spillet får også en ny tilleggspakke som dreier seg rundt de mystiske folka i Dark Brotherhood.

I tillegg kunne Bethesda by på et og annet «gjemme seg bak puta»-øyeblikk. En mann bak i salen byttet skjorte hvert minutt, en dame hylte som en stukken gris under hele konferansen, men spesielt gøy ble det da denne fyren til høyre her bestemte seg for å spise kjøtt rett bak programlederne under et intervju.

Neste konferanse er Microsoft klokka 18:30. Vi begynner en spesialsending klokka 17:00.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3