Se, kunnskapsministeren fikk spille dataspill i engelsktimen

– Spennende, men har også noen klare fallgruver, sier han om IKT i skolen.

27. november 2015 10:31

(PressFire.no): Nordahl Grieg videregående skole har vært banebrytere når det kommer til å bruke dataspill i utdanningen og har vunnet flere priser for sitt innovative arbeid.

Onsdag denne uken beslkte kunnskapsministeren Torbjørn Røe Isaksen skolen og fikk ikke bare se elevene i aksjon, men også å få bryne seg litt på spillet i skolesammenheng.

«Gone Home».

«Gone Home» i engelsktimen

Aleksander Husøy Isaksen, som er en av spillpedagogene ved skolen, skriver på Facebook at kunnskapsministeren fikk være med å spille eventyrspillet «Gone Home».

På bildet skolen har lagt ut kan du se kunnskapsministeren spille med en elev, og han ser unektelig ganske engasjert ut på bildet.

Spillet brukes i engelskundervisning og temaet var «What are the similarities and differences between conveying a story through a video game in contrast to traditional literature such as novels and short stories?».

– Ministeren virket å være genuint interessert i det både jeg og elevene mine hadde å fortelle om hvordan og hvorfor spill kan brukes i skolen. Jeg er overbevist om at spill er et kulturelt medium som bør ha en selvsagt plass i skolen, forteller spillpedagogen Aleksander Husøy Isaksen til PressFire.

 Håpet er at når ministeren dro fra klasserommet, så satt han igjen med en litt større forståelse for mulighetene som ligger i bruk av spill i skolen.

 Målet mitt er at det skal bli enklere for spillkompetente lærere å overbevise sine ledere om at spill er verdt å satse på. Når kunnskapsministeren anerkjenner at kommersielle spill kan ha læringsverdi, legger det til rette for at flere lærere kan prøve ut spill i undervisningen

Elevene bruker videre Internett for å drøfte emnet med elever fra Canada og Sverige.

Tornjørn Røe Isaksen la ut selfie 
med eleven Synne Sørbøe fra
Nordahl Grieg Videregående skole.
Tornjørn Røe Isaksen la ut selfie 
med eleven Synne Sørbøe fra
Nordahl Grieg Videregående skole.
– Spennende

– Det var spennende å besøke elevene i gaming-labben til Nordahl Grieg videregående skole. Det er mye lovende med IKT i utdanningen, samtidig som det også er noen klare fallgruver, skriver kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en e-post til PressFire.

Røe Isaksen mener videre at vi kan bli flinkere til å bruke de digitale mulighetene i skolen - til det beste for elever og studenter.

 Samtidig er ikke det viktigste hvilke verktøy vi bruker, men at elevene lærer mer. Hensiktsmessig og klok bruk av IKT vil kunne bidra til det.

– Vi vil at elever skal bygge god digital dømmekraft, og de skal få den kunnskapen de trenger for å utvikle fremtidens teknologiske løsninger. Det er én grunn til at regjeringen har bestemt å ha et prosjekt med programmering som valgfag på ungdomstrinnet, forteller kunnskapsministeren avslutningsvis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3