Finsk spillstudio solgt for 9 milliarder kroner

Og det er bare for halvparten.

15. oktober 2013 15:37

(PressFire.no): I dag spretter nok grunnleggerne av det finske studioet Supercell vodkaen - de har fått solgt halve studioet for svimlende 1,5 milliarder dollar, eller rundt 9 milliarder kroner med dagens kurs.

Det er det den japanske eieren av GungHo Online Entertainment, SoftBank, som har punget ut for 51 prosent av det finske spillselskapet.  

Verd 18 milliarder

I oppkjøpet skal Supercell ha blitt verdsatt til hele tre milliarder dollar, eller 18 milliarder kroner.

Grunnlaget for verdivurderingen er basert på at det finske selskapet omsetter for over 14 millioner kroner om dagen, fordelt på de to «gratis»-spillene «Clash of the Clans» og «Hay Day».

GungHo har selv en rekke spillsuksesser i stallen, deriblant «Ragnarock Online» og «Puzzle & Dragons», som ennå ikke er tilgjengelig i Europa.

Ifølge sjefen for SuperCell, Ilkka Paananen, er dette et nytt steg mot å bli det de kaller «verdens første ekte globale spillselskap».

- Kombinasjonen av nettbrett, mobiler og gratisspill har skapt et nytt marked, tilgjengelig for milliarder av konsumenter, noe som er mer enn noen gang, skriver han i en blogg og fortsetter:

- Dette er virkelig en ny æra innen spillingen og har åpnet opp spennende muligheter for en ny type selskap.

Planer for 300 år

Han påpeker også at SoftBank tenker langsiktig, hvor sjefen skal ha avslørt planer for en visjon som spenner over 300 år i fremtiden.

- Jeg trodde han spøkte, helt til neste dag da han viste hvordan planene så ut, forteller han i blogginnlegget.

Videre forklarer han at Supercell fremdeles vil ha full kreativ frihet og vil utvikle uavhengig av den japanske eieren.

Gratisspill har hatt sterk vekst de senere årene, og finske Supercell er ikke de eneste i Norden som har jobbet med denne typen spill.

Spillgiganten Electronic Arts kjøpte i 2009 norske Playfish for 2,2 milliarder kroner. Det norske spilleventyret tok imidlertid fort slutt, og det meste av selskapet er i dag lagt ned eller blitt flyttet inn i andre avdelinger.

Svenske King gjør også bra med «Candy Crush Saga», som ifølge en rapport omsatte for 188 millioner svenske kroner i 2012.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3