EA sparker 1500 ansatte og kjøper «norsk» utvikler

Spillgigant kjøper «norsk» spillselskap for 2.25 milliarder kroner samtidig med at man melder om omfattende oppsigelser.

10. november 2009 11:13

Etter rykter om masseoppsigelser hos spillgiganten Electronic Arts, bekrefter selskapet selv nå kostnadskutt.

I en pressemelding forteller de at kostnadskuttene vil påvirke 1500 ansatte og at flere kontorer vil bli lagt ned.  

- Mesteparten av disse grepene vil være utført innen 31. mars 2010. Denne planen vil kutte kostnader med minst 100 millioner dollar i året og omorganiseringskostnader for mellom 130 og 150 millioner dollar, heter det fra Electronic Arts.

EA påpeker også at resultatet av kuttet kommer til å bli at selskapet «smalner inn portfolioen for å kunne ha et større fokus produkter med høyere fortjeneste».

Eurogamer.net skriver at 15 uannonserte spillprosjekter blir skrinlagt. I følge Kotaku går det rykter om at Tiburon og Black Box er blant studioene som blir hardt rammet.

KJØPER PLAYFISH

Florida- og Burnaby-baserte Tiburon har vært ansvarlige for den amerikanske fotballspillserien «Madden».

Men de har også stått for Tiger Woods-spillene og det kommende slåssespillet «MMA».

British Columbia-baserte Black Box har stått bak skateboardserien «Skate», men har inntil i fjor også stått for en stor del av spillene under «Need For Speed»-navnet.

Les også: Anmeldelse av «Madden NFL 10».
Les også: Anmeldelse av «Tiger Woods PGA Tour 10».
Les også: Anmeldelse av «Need for Speed: Shift».
Les også: Anmeldelse av «Skate 2».

I finansrapporten melder EA om et tap på 391 millioner dollar i løpet av juli til september, noe som er en 26 prosent økning fra fjoråret

Samtidig annonserte EA at de kjøper det norske spillfirmaet Playfish.

Les også: Microsoft ryktes å være interessert i å kjøpe EA.

Ifølge EA24 og Wall Street Journal måtte EA ut med 400 millioner dollar for selskapet, noe som utgjør ca. 2.25 milliarder kroner med dagens kurs.

Playfish startet med åtte ansatte i 2007 og har markert seg som en aktør innen spill til sosiale nettverk som Facebook og MySpace.

I dag har Playfish elleve ansatte hos Tromsø-kontorene og 120 ansatte fordelt på London, San Fransisco og Beijing, hvor London er selskapets hovedkontorer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3