Mye folk. Lite å gjøre.

(PressFire.no): Vi skreiv tidligere om «Pokémon GO»-festivalen som ble arrangert i fjor sommer i Chicago, og som skulle markere ettårsdagen til spillet – og samtidig være avsparket for legendary-Pokémon.

Det gikk ikke helt som planlagt. Festivalen var en katastrofe for de 20 000 tilreisende, der mobilnettet brøt helt sammen, og alt av aktiviteter inne på området enten var svært dårlig eller rett frem forfalsket (Niantic ble tatt i å jukse med tallene i en konkurranse).

Flere av de som møtte opp hadde reist langt for å komme dit, og brukt mye penger på flybilletter og hotell. Det tok ikke lang tid før et massesøksmål ble rettet mot utvikler Niantic.

- Ville folk ha reist langtveisfra for å være med dersom de visste at de ikke ville fått den opplevelsen som var lovt?, spurte advokaten som sto bak massesøksmålet retorisk.

Niantic lovte riktignok å refundere billettene til selve arrangementet, men nå har de også bestemt seg for å etterkomme søksmålet, og punge ut 12,2 millioner kroner til de som reiste til festen.

Alle som møtte opp (og som sjekket inn på eventet) vil kunne få tilbakebetalt 107 dollar uten ytterligere bevis, mens de som hadde utgifter ut over dette de ønsker å få refundert må levere inn kvitteringer.

Om du reiste fra Norge for å være med på «moroa», vil det komme en nettside du kan skrive deg opp på for å få cash innen slutten av mai.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer