Sony-partner Deviation stenger dørene

11. mars 2024 12:05

(PressFire.no): Spillstudioet Deviation har stengt dørene for godt, før de har greid å lansere et eneste spill.

Studioet ble startet opp i 2020 av Activision-veteranene Dave Anthony og Jason Blundell, som tidligere hadde ledet utviklingen av spill som «Call of Duty: Black Ops».

I 2021 ble det klart at selskapet hadde inngått en kjempeavtale med Sony om å utvikle et spill med en helt ny merkevare for PlayStation.

– Vi har total finansiell sikkerhet i årevis fremover, kunne Anthony fortelle GamesIndustry.biz.

Pengene har derimot tatt slutt. Selskapet hadde mer enn 100 ansatte i 2022, men allerede i mai 2023 ble det klart at en stor del av staben måtte gå.

Og nå er det altså slutt for resten.

På LinkedIn skriver HR-sjef Kriste Stull at studioet legges helt ned, og at de skal holde møter for å forsøke å finne nytt arbeid til de ansatte.

(Skjermdump: LinkedIn)

Nedleggelsen følger store kutt over hele fjøla i spillbransjen, og også hos Sony har det vært et tydelig skift i fokus.

Fra å annonsere at de hadde tolv såkalte «live service»-spill under utvikling i 2022, varslet Sony rett før jul at de kom til å skalere ned denne satsingen betraktelig – til seks spill.

Blant annet ble «The Last of Us Online» og spillet London Studios jobbet med kansellert. Det ryktes at et spill basert på «Twisted Metal» også ble økset, i tillegg til et ikke-annonsert spill fra Final Strike Games.

Det var ryktet at også Deviation jobbet med et av disse spillene, som jo henger på greip tatt deres erfaringer med andre «live service»-spill i betraktning.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3