Saudi-Arabia investerer ytterligere 400 milliarder i gaming

Ønsker å bli en «global hub» for spill og e-sport.

30. september 2022 14:13

​(PressFire.no): Det er gjennom Savvy Games Group, en organisasjon eid av det statlige fondet Saudi Arabia's Public Investment Fund (PIF) at det nå skal investeres tungt i dataspill.

SGG har tidligere investert tungt i en rekke spillselskaper, og kjøpte nylig mer enn fem prosent av aksjene i Nintendo. Tidligere har de også kjøpt e-sportarrangørene ESL og FaceIt, og eier fem prosent av aksjene i Activision Blizzard.

Nå varsler kronprins Mohammed bin Salman at det skal investeres 142 milliarder rijaler (408 milliarder norske kroner) for at landet skal bli en global hub for spill og e-sport.

– Vi høster fra det utappede potensialet på tvers av e-sport og spillsektoren for å spre økonomien vår, for å drive innovasjon i sektoren og for å øke omfanget til underholdning og e-sportarrangementene i kongeriket, sier bin Salman ifølge Reuters.

Planen er å bruke rundt 200 milliarder kroner på å kjøpe seg inn i flere utviklere, og rundt 140 milliarder på å kjøpe en «ledende spillutgiver».

Et mål skal være å sette opp 250 spillutviklerselskaper i landet, som skal gi 39 000 jobber. Dette skal kunne gi årlige inntekter på 140 milliarder kroner innen 2030.​

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3