ESL og FaceIt solgt til Saudi-Arabia

Satser innenfor e-sport.

25. januar 2022 14:55

(PressFire.no): The Savvy Gaming Group, et selskap heleid av den saudi-arabiske stat via fondet Public Investment Fund (PIF), har kjøpt e-sportplattformene ESL og FACEIT.

ESL var eid av svenske MTG, som også eier Dreamhack – og står bak en rekke større e-sportturneringer og -eventer, i tillegg til å ha en nettplattform hvor turneringer ble avholdt i flere spill.

FACEIT er også en slik nettplattform, og blir nå fusjonert inn i ESLs variant.

Fondet har den siste tiden også kjøpt eierandeler i selskaper som EA, Take-Two og Activision Blizzard – i tillegg til større investeringer i blant annet Uber. Det var også PIF som kjøpte fotballklubben Newcastle nylig.

Fondet har blitt anklaget for å bedrive det som kalles «sportswashing», hvor imaget til et regime som i stor grad undertrykker sine innbyggere blir forsøkt «renvasket» gjennom idrettsprestasjoner.

Kjøpssummen for ESL og FACEIT skal være på i overkant av 1,5 milliarder dollar, eller 13,5 milliarder norske kroner. Det nye selskapet disse to blir til vil hete ESL FACEIT Group.

MTG sier i en pressemelding at de nå vil fokusere mer mot den bredere gaming-vertikalen i stedet for e-sport.​

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3