Ny Xbox One til E3 og den neste generasjonen Xbox allerede neste år?!

Rykter og lekkasjer om Microsoft i fri flyt.

25. mai 2016 19:24

(PressFire.no): Vi vet allerede at Microsoft har store planer for Xbox-brandet sitt. Xbox One skal etter hvert få Windows 10, og mer krysspilling mellom pc og konsoll er i gang med «Rocket League».

Men skal vi tro rykteeksplosjonen som gikk av i dag, så er Xbox i ferd med å bli en samleplattform for alt Microsoft ønsker å gjøre innenfor media.

YouTuber Brad Sams har tømt seg for det han vet av rykter under en podcast/video i dag.

Han mener å ha fått tilsendt en stor «dump» av info fra Microsoft som innholder info om en mindre Xbox One-utgave, en helt ny og kraftigere Xbox-konsoll og to nye streamingbokser – også med Xbox-merking.

Dette må tas med en lastebil med salt, men Brad Sams har faktisk gode skussmål å peke til. Han røpte nemlig infoen om Xbox One Elite-kontrolleren før noen hadde hørt om den, og har innsyn i det som foregår på telefonplattformene til Microsoft.

Men alt blir enda mer spennende når Kotaku også kan rapportere om at de har greid å verifisere fra flere uavhengige hold at det kommer to nye Xbox-maskiner de neste to årene.

Apple TV.

Streamingbokser

Sams mener å vite at det kommer to streamingbokser, der den ene er en liten greie du plugger rett i tven, ala Chromecast.

Prisen her skal være på 99 dollar eller mindre.

Den andre boksen har han ikke veldig mye info på, men den skal være større og ha flere funksjoner, inkludert muligheten til å spille spill.

Denne gjetter Sams vil ha mer app-fokus, og at dette er Microsofts svar til Apple TV, som de visstnok lenge har hatt lyst til å utfordre.

Dagens Xbox One.
Dagens Xbox One.

Ny og slankere Xbox One

I tillegg skal på E3 neste måned avdukes en ny Xbox One-maskin.

Kotaku på sin side sier de har greid å bekrefte at dette dreier seg om en slankere variant av Xbox One, ikke ulikt slik Microsoft gjorde med Xbox 360, mens Sams sier at den vil være litt kraftigere enn Xbox One og ha mulighet til å spille av 4k-video.

Kotaku har ikke sagt noe om dette, men sier at i hvert fall harddisken skal være større, med to terrabyte lagringsplass.

Det hele går Sony rett i konkurranse, som også skal ha en tilsvarende boks under utvikling – PlayStation 4 Neo – men det er ikke snakk om VR-støtte på denne slim-utgaven av Xbox One.

Maskinvaren vil nødvendigvis ikke være drastisk annerledes enn dagens konsoll om den skal kunne kjøre alle gamle spill, men The Verge sier de har fått vite at konsollen skal være 40 prosent mindre enn dagens utgave.

Brad Sams (Foto: YouTube)

En helt ny Xbox?!

Det både Sams og Kotaku rapporterer om er at det kommer en helt ny Xbox allerede neste år.

Ikke nødvendigvis et halvsteg, ala PlayStation 4.5 eller maskinen nevnt over heller, men en langt kraftigere maskin som byggest på en helt ny arkitektur, som faktisk høres ut som starten på en ny konsollgenerasjon.

En tidligere ryktesak fra Eurogamer i Italia skal visstnok har truffet blink på et par punkter, ifølge Sams, som sier han har hørt «våren» om den nye konsollen. Om det betyr lansering til våren eller annonsering gjenstår å se, men sistnevnte høres mer sannsynlig ut.

VR-støtte skal være bygd inn i den nye maskinen, som Kotaku rapporterer skal bygge videre på samarbeidet mellom Microsoft og Oculus. Førstnevnte pusher visstnok på for å lande en større deal.

Denne maskinen som kommer neste år, som Kotaku har fått vite heter Scorpio, vil bli starten på en ny måte å levere konsoller på, der Microsoft skal gi ut hyppige utgaver som er både bak- og foroverkompatibel med Xbox og Windows 10.

Maskinen skal ha nok kraft til å kunne ta seg av 4k-spilling, men utviklere Kotaku har snakket med sier de er bekymret over at andre deler av maskinvaren ikke greier å holde takt med utfordringene ved å spille i 4k.

Xbox og pc sammen

Mange Xbox-lanseringer passer godt med hva Xbox-sjef Phil Spencer har sagt tidligere om at de ønsker hyppigere revisjoner enn de tidligere fem-seks årene mellom hver konsollgenerasjon.

Det virker generelt som Microsoft er i ferd med å smelte pc- og konsollbrandene sine sammen, Kotaku sier kodenavnet for dette arbeidet er «Project Helix», der konsollen vil virke mer som en pc under tven din.

Sams sier også at Microsoft planlegger å flytte Xbox-grensesnittet over til Windows 10 for de som vil bruke det til spilling.

E3 er allerede neste måned, og Microsofts konferanse ser du live her på PressFire mandag 13. juni klokken 18:30.

Foto: Illustrasjon fra kreativ designer på Internett.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3