- Så kraftig blir PlayStation 4.5

Skal gå under kodenavnet Neo.

19. april 2016 10:13

(PressFIre.no): Det var under Game Developers Conference i San Francisco at det første begynte å lekke ut informasjon om en ny PlayStation 4-modell som blir kraftigere.

Snart «klassiker»?

All about the hertz

Nå skal spillsiden Giant Bomb ha fått tak i dokumenter som ikke bare avslører at den går under kodenavnet Neo, men også masse informasjon.

Ifølge dokumentene de har fått tak i skal både prosessor, grafikkprosessor og minne bli raskere.

Der de åtte kjernene i Jaguar-prosessoren i PS4 er klokket til 1,6 GHz, skal den nye være klokket til 2,1 GHz.

Grafikkprosessoren skal ikke bare være klokket til 911 MHz, men også være kraftigere og ha 36 «kjerner» sammenlignet med dagens 18.

Erstatter ikke dagens modell

Det skal også komme tydelig fram i dokumentene at Sony ikke har noen planer om å etterlate den gamle maskinen i kulden.

De nye kreftene skal kun brukes som en slags modus, hvor spill kan forbedres. Det er altså ikke snakk om egne spill som krever den nye maskinen.

Det typiske skal være å oppjustere spillet for 4K-oppløsning eller å forbedre bildeoppdateringen – faktisk skal dokumentene ifølge Giant Bomb spesifikt påpeke at spill som benytter seg av NEO-modus må enten ha tilsvarende bildeoppdatering som den vanlige versjonen eller bedre.

Samme system

Videre skal dokumentene avsløre at den nye maskinen vil bruke samme økosystem – så både Playstation Store og PlayStation Network forblir likt for begge maskinene.

Tidligere har det blitt antydet at den nye maskinen kommer for å bedre hamle opp med virtuell virkelighet, men dokumentene Giant Bomb har fått tak i nevner ingenting om VR overhodet.

Ikke først

Dette er ikke den første gangen det kommer en ny og forbedret versjon av en konsoll - Nintendo gjorde lignende med Gameboy Color og Nintendo DS, i tillegg til å lansere en utvidelsesmulighet med Expansion Pak til Nintendo 64.

Nylig lanserte de også New 3DS, som har både raskere lastetider, en ny stikke og forbedrer grafikken i enkelte spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3