Ny PSP på E3?

Spillutgivere forbereder seg på en storsatsning på Sonys håndholdtkonsoll. Slik setter i gang ryktene bare få uker før E3-spillmessen sparkes i gang.

13. mai 2010 12:55

Det vanligvis så velinformerte bransjenettstedet MCV har fått informasjon fra kilder som peker i retning av at Sony kan komme til å annonsere enda en ny PSP-modell.

Kanskje allerede på E3 som starter neste måned?

To spillutgivere som ikke stammer fra Sony-systemet, forbereder seg på å øke markedsbudsjettene sine kraftig til julesalget i år – og det samtidig med at de nåværende PSP-modellene selger under forventningene.

Les også: PS3-salget øker mens PSP sakker akterut.
Les også: Nintendo peker ut Apple som sin nye erkefiende.

Dermed mener MCV at mye kan tyde på at det kommer en ny PlayStation Portable allerede i år, en modell som baner vei for en langt mer aggressiv satsning i stil med den spillutgiverne som har snakket med MCV antyder.

- PSP GO ER FOR DYR

En av kildene oppgir nemlig at «man venter på en spesifikk annonsering fra Sony før man kan avsløre sine videre planer for PSP».

Betyr dette en ny PSP Go, annonsering om et stort priskutt - eller en PSP 2?

Den hittil seneste modellen som er lansert, PSP Go, ble offisielt avduket og vist frem under E3 i fjor, selv om lekkasjen ble et faktum noen dager før Sonys pressekonferanse.

Analytiker Michael Pachter hos Wedbush Morgan Securities har som vanlig sterke meninger - denne gang rundt hva som er årsaken til at PSP Go ikke har blitt en suksess sammenlignet med konkurrentene Nintendo DS og Apples håndholdte plattformer.

- PSP hørtes ut som en briljant idé da konsollen ble unnfanget og den har vært en moderat suksess, men den har aldri innfridd forventningene som folk hadde, uttalte Pachter til Industry Games i april i år.

- PSP Go er en flott ting, men kunder har sagt sin mening gjennom lommebøkene sine – og lave salgstall indikerer at prisen rett og slett er for høy, fortsatte han.

Den første PSP-modellen ble først vist på E3-spillmessen i 2004, året etter at Sony annonserte sine planer om å gå inn på håndholdtkonsollmarkedet. PSP ble introdusert på det japanske markedet i desember 2004 - året etter i USA og Europa.

I løpet av disse årene har Sony både gitt ut PSP-modeller som baserer seg på de eksterne UMD-diskene og fjorårets heldigitale PSP Go, som dessuten inneholdt en større redesign med blant annet en skyvbar skjerm.

Selv om det totale salgstallet for alle PSP-modeller antas å ligge på rundt 60 millioner enheter, er mange – som analytiker Pachter – overrasket over at Sony ikke klarer å ta en større del av håndholdtspillmarkedet. Spesielt når sammenligningsgrunnlaget heter Nintendo DS. En modell som har solgt 129 millioner, ifølge Nintendos seneste rapporter, og Apples spillsuksess med iPod Touch og iPhone.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3