Nintendo-dominansen fortsetter til tross for inntektsfall

Wii og DS er fortsatt hylleveltere, viser regnskapet fra de siste 12 månedene. Likevel stuper inntektene med 22 % sammenlignet med året før.

6. mai 2010 11:39

Nintendo har lagt frem sine resultater fra de siste 12 månedene og tallenes tale er ikke til å misforstå:

Man knuser fortsatt konkurrentene når det gjelder salg av konsoller, selv om inntektene til selskapet daler sammenlignet med 2008-2009-perioden.

31. mars markerer slutten på et finansår og det er perioden fra denne datoen i fjor til i år, som danner grunnlaget for Nintendos rapportering.

Både DS og Wii fortsetter å selge som varmt hvetebrød. Nintendos håndholdte fikk 27,1 millioner nye eiere i løpet av de siste 12 månedene, mens Wii solgte 20,5 millioner.

NEDGANG TROSS SOLID KONSOLLSALG

Det sørger for at det totale salget av de to Nintendo-konsollene nå ligger på 129 millioner enheter (DS) og 70,9 millioner (Wii), ifølge Nintendos regnskap

Til sammenligning har konkurrentene Microsoft og Sony langt mer beskjedne tall.

Xbox 360 kunne nylig notere en milepæl da selskapet la frem regnskapet fra den samme perioden.

40 millioner 360-konsoller er nå solgt, kunne Microsoft opplyse da kvartalsresultatene nylig ble offentliggjort.

Sony har enda ikke gitt oss status rundt PlayStation 3, men vi vet at konsollen var solgt til 33,5 millioner kunder ved utgangen av 2009.

Europa er kontinentet der Nintendo opplever en salgssvikt, forteller disse tallene oss. Her har inntektene falt med 34% mens status for verden sett under ett viser en nedgang i netto inntekter på 22 %.

Spesielt bekymringsfullt er det at Wii selger over 5 millioner færre konsoller for Nintendo sammenlignet med 2008-2009. (20,53 millioner sammenlignet med 25,95 millioner). Det er en nedgang på 21%.

DS SLÅR GAME BOY

DS klarer seg litt bedre, men også her må Nintendo melde om en nedgang. Det ble solgt 12% færre håndholdtkonsoller i perioden april-mars i 2010 sammenlignet med foregående år.

Selskapet kan opplyse at DS nå har passert Game Boy-salget (som nådde 118,69 millioner). Og snart lanserer Nintendo den neste modellen som åpner for spillopplevelser i 3D. 3DS-konsollen blir avduket under E3-spillmessen som starter i midten av juni, fristet man med samtidig som konsollen ble annonsert i mars.

Nintendo forklarer fallet i inntekter med at Wii-konsollen har blitt billigere i butikk og at antallet storspill på Wii har blitt færre. Man ser derfor frem til å kunne lansere «Super Mario Galaxy 2» denne sommeren, et spill som garantert vil få tallene til å bli hyggeligere lesning.

Til tross for at Nintendo tjener mindre penger og at begge konsollene selger mindre enn foregående år, er det verdt å merke seg at dette er det tredje beste Nintendo-året noensinne.

I finansrapporteringen sin går det frem at storselgerne for selskapet de siste 12 månedene i første rekke var «Pokémon Heart Gold»/«Pokémon Soul Silver» og «Wii Sports Resort».

Les også: Vår anmeldelse av «Pokémon Heart Gold».
Les også: Vår anmeldelse av «Wii Sports Resort».
Les også: Vår anmeldelse av «New Super Mario Bros. Wii».

De to Pokemon-spillene har solgt til sammen 8,4 millioner eksemplarer innen utgangen av mars 2010, mens «Wii Sports Resort» har solgt hele 16 millioner enheter. «New Super Mario Bros. Wii» ligger like bak med 14,7 millioner etter at dette spillet ble lansert i november.

Fersk trailer fra «Super Mario Galaxy 2» som lanseres 11. juni:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3