Nå starter Oculus Rift-salget

4. januar 2016 18:44

(PressFire.no): Det er ikke lenge igjen til den virtuelle virkeligheten banker på døra.

I år lanserer både HTC, Sony og Oculus sine fjesmasker som lar deg kikke inn i verdener skapt av av nuller og enere.

Sistnevnte har i dag røpet at de starter forhåndssalget av konsumentversjonen av Oculus Rift om to dager, mer bestemt 6. januar, altså førstkommende onsdag, klokken 17:00, norsk tid.

Dette selv om vi ikke aner noe om pris eller lanseringsdato enda. For å bote på dette kommer grunnlegger og sjefsutvikler Palmer Luckey til å stille til en spørrerunde på Reddit to timer tidligere, altså klokka 15:00 norsk tid.

Det har lenge vært mulig å kjøpe utviklerversjoner av Oculus Rift, og rett før jul kom det meldinger om at utvalgte utviklere hadde blitt tilsendt den ferdige utgaven, samt at utviklingsverktøyene endelig nådde versjon 1.0-status.

Fra før vet vi at det vil følge med en Xbox One-kontroller til pc og de to spillene «Lucky's Tale» og «EVE: Valkyrie»

Utsatte kontrollere

Oculus Touch, de trådløse håndkontrollerne utviklet for å kunne manipulere objekter i virtuell virkelighet, er blitt utsatt til fjerde kvartal 2016 på grunn av tekniske finpusser.

Disse var opprinnelig planlagt for utgivelsei andre kvartal.

Når det gjelder konkurrentene til Oculus, så har HTC sagt at deres VIVE er utsatt på grunn av et stort teknologisk gjennombrudd de vil diskutere på årets CES-messe - som pågår denne uka.

Sony er ventet å lansere sitt PlayStation VR-headset innen første halvår 2016, men har heller ikke avslørt verken dato eller pris.

Oculus har tidligere gått ut med følgende minstekrav til å bruke Rift:

NVIDIA GTX 970 / AMD 290 eller bedre
Intel i5-4590 eller bedre
8GB+ RAM
HDMI 1.3-kompatibel videoutgang
2x USB 3.0 porter
Windows 7 SP1 eller nyere

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3