«Gran Turismo 5» utsettes

Sony har satt den planlagte mars-lanseringen på vent etter at utviklerne har støtt på «produksjonsrelaterte problemer».

13. januar 2010 10:22

«Gran Turismo 5» skulle egentlig lanseres i Japan i mars, men Sony bekrefter nå at spillet er utsatt. Utviklingen har vært lang og kostbart. Fansen venter tålmodig på PS3-bilsimulatoren som følger opp «Gran Turismo 4» fra 2005.

«Gran Turismo 5» ble først annonsert på E3 i 2006, og året etter ble «Gran Turismo 5: Prologue» sluppet for å gi oss en smakebit på den nye konsollgenerasjonens bilspill.

Se også: «Skjermbilder fra Gran Turismo 5».
Les også: Væreffekter, Youtube og nattkjøring avslørt til
«GT5»

.

KONSEKVENSER FOR EUROPA?

Før juleferien ble en ny demo sluppet på PSN, som lar deg teste én av de nye banene og kjøre to ulike versjoner av en Nissan 370Z.

Dessuten, om du vil ta spillingen til et nytt nivå, kan du kvalifisere deg til en finale der vinneren blir en vaskeekte racingsjåfør.

Samtidig med demolanseringen av «GT5» før jul ble nemlig en ny sesong av GT Academy sparket i gang.

Les også: Prøv «Gran Turismo 5»-demo.
Les også: 1000 biler og 80 baner i
«GT5»

.

Sony sier nå at utvikleren skal ha møtt på «produksjonsrelaterte problemer», ifølge Reuters. Utgiveren beklager det inntrufne og lover å annonsere en lanseringsdato for Japan så fort som mulig.

Japandatoen er viktig også for andre deler av verden. Utvikleren Polyphony Digital og Sony har tidligere lansert GT-spill i Japan først og Europa/USA noen måneder senere.

Hvis «GT5» hadde blitt sluppet i Japan denne vinteren, som lenge var planen, regnet de fleste med at vi nordboere i hvert fall kunne se frem mot en vår- eller sommerlansering.

- Denne utsettelsen av GT-utgivelsen er bare gjeldende for det japanske markedet. SCEE vil annonsere slippdatoen for dette spillet i PAL-området senere, sier en representant for den europeiske delen av Sony til Eurogamer, som med det gir håp om at utsettelsen ikke nødvendigvis kommer til å påvirke Europalanseringen.

Slik er banen som du nå kan prøvekjøre i den nye «GT5»-demoen:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3