«Gran Turismo 5» i mars 2010

Som ventet kom det nyheter om en lanseringsdato til Polyphony Digitals forestående bilsimulator til PlayStation 3. Japan får «Gran Turismo 5» i mars 2010.

24. september 2009 10:17

De aller mest optimistiske av oss hadde imøtesett Tokyo Game Show, som nå i natt norsk tid offisielt sparket i gang, og håpet på konkrete opplysninger som innebar et 2009-slipp av «Gran Turismo 5».

Les også: Slik var EAs Tokyo Game Show-brief.

Men vi må vente til neste år før PlayStation 3 kan bringe oss en konkurrent til Xbox 360s «Forza Motorsport 3» som kommer i oktober.

Her finner du flere TGS-nyheter.

1000 BILER OG SKADEMODELL

Under et presseevent med Sony i natt norsk tid, kom det frem at spillet først slippes til Japan i mars 2010.

Ingen lansering for resten av verden ble diskutert, så det kan bety at vi i Vesten må vente enda lengre.

Fans av Gran Turismo-serien har med tiden blitt nødt til å lære seg den noble kunsten å være tålmodig.

Oppfølgeren til «Gran Turismo 4» (2005) har tatt sin tid, og selv med slippet av en forsmak gjennom «Gran Turismo 5: Prologue» tilbake i 2007, blir det altså ytterligere måneder å vente på det nye spillet.

Underveis i utviklingen av det nye spillet, har utviklerne annonsert at man for første gang vil introdusere skademodell og en hårete onlinemodus. I tillegg kom det under GamesCom i Köln forrige måned informasjon om at «GT5» vil inneholde hele 1000 biler - og minst 60 baner.

Les også: Flere fakta rundt spillet, formidlet av offisiell GT-fanside.

Serien gjorde debut i 1997 og har siden solgt mer enn 50 millioner kopier for Sony, spredt på alle tre PlayStation-plattformene.

Om en uke, 1. oktober, lanseres det første håndholdte Gran Turismo – samtidig med lanseringen av PSPgo.

Se video fra «Gran Turismo 5»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3