Fjernet DLC-pakke til «Cities: Skylines II» etter massiv kritikk

Paradox beklager. Igjen.

22. april 2024 11:10

(PressFire.no): Drøye halvåret etter at «Cities: Skylines II» ble lansert på PC har spillet fortsatt store problemer.

Paradox Interactive, spillets utgivere, var kjapt ute med å beklage lanseringen av spillet, som slet med å kjøre stabilt på selv de sterkeste datamaskinene.

I etterkant har misnøyen vært stor blant spillerne, der mange mener det første spillet fortsatt er en bedre opplevelse (kanskje med unntak av måten man lager veier på). 

Denne oppfatningen speiles også i antallet spillere som er aktive på PC: I skrivende stund er det nesten dobbelt så mange som spiller det første «Cities: Skylines» enn oppfølgeren.

Men lanseringen av DLC-pakken «Beach Properties», som legger til et knippe nye hus-variasjoner med svømmebassenger til den nette sum av ti euro (drøye 120 kroner), satte sinnene virkelig i kok.

DLC-pakken ble raskt den dårligst vurderte tilleggspakken på hele Steam-plattformen – noensinne – der spesielt prisen (og det faktum at selve strand-elementene ikke akkurat hadde mye med strender å gjøre) ble kraftig kritisert.

– Dette er av så lav kvalitet at det ikke engang er morsomt at de tar ti euro for det. Det er ingenting her som sier «strand», det er ingen strandrestauranter, ingen strandrekvisitter, ikke engang STRENDER skriver en bruker på Steam.

– De glemte C-en i «DLC», skriver en annen.

– Å gi ut en oppdatering med strandbygninger uten å ha med strender, promenader eller kaier er litt av et valg. Ikke engang noen kommersielle bygninger. Men hei, du får fire palmetrær.

Og nå beklager Paradox igjen, denne gangen i et lengre innlegg på Steam.

– Vi ser og forstår skuffelsen mange av dere har uttrykt etter lanseringen av «Cities: Skylines II» og den nylige lanseringen av «Beach Properties». Vi ba om tålmodighet og støtte, og det har dere vist. Til gjengjeld skuffet vi dere, skriver de på Steam.

– Vi trodde vi kunne kompensere for manglene i spillet innenfor en urealistisk tidsramme, og vi forhastet oss med en DLC som ikke burde ha blitt publisert i sin nåværende form. Vi er oppriktig lei oss for alt dette.

Selskapet skriver videre at de anerkjenner at mange spillere nå har mistet tilliten til dem, spesielt etter at de har kommet med lignende beklagelser tidligere, men at de ønsker å gjøre ting bedre fremover.

Et steg mot dette er at de refunderer alle som har kjøpt «Beach Properties»-pakken. Saken er derimot litt mer komplisert for de som har kjøpt «Ultimate Edition»-versjonen av spillet.

– Det aller første vi gjør, er å kompensere de som har kjøpt Beach Properties. Vi vil endre pakken slik at den blir et gratis tillegg til spillet og refundere den i den grad det er mulig.

– Det vil dessverre ikke være mulig å tilby refusjon for kjøpere av Ultimate Edition. Dette skyldes distribusjonen av Ultimate Edition på tvers av digitale og fysiske butikker, noe som gjør det vanskelig å gjennomføre en delvis refusjon.

Utviklerne sier situasjonen er «langt fra ideell», men lover å legge inn enda mer innhold i «Ultimate Edition» som plaster på såret. Dette vil være tre radiostasjoner og tre «creator packs» (innholdspakker lagd av tredjeparter), som utviklerne sier har en verdi på 40 dollar.

DLC-pakken er nå slettet fra Steam, men heller ikke flyttingen av «Beach Properties» over til selve hovedspillet har gått smurt.

(Skjermdump: theoryofjustice / Reddit)

I helga rapporterer nemlig flere brukere at alle bygninger som var en del av pakken er blitt grå firkanter.

Det virker rett og slett som om de som hadde kjøpt DLC-pakken har fått alt innhold slettet. Flere spekulerer i om DLC-pakken ble slettet fra spillet for tidlig – og at innholdet ikke var lagt inn i hovedspillet enda.

Paradox har ikke kommentert fjerningen av innhold enda, eller om en fiks er på vei.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3