Den britiske spillbransjen har fastslått elleve «prinsipper» for loot boxer

Sier de vil forplikte seg til å begrense tilgang for barn og unge.

28. juli 2023 15:46

(PressFire.no): Det er UKIE (United Kingdom's Interactive Entertainment), som representerer 2000 spillselskaper og mer enn 73 000 ansatte, som sammen med det britiske kulturdepartementet har lagt fram retningslinjer for spill og loot boxer i landet.

Gjennom elleve «prinsipper» som skal gjelde for bransjen skal man sikre at barn og unge ikke bruker store summer på loot boxer, ifølge UKIE.

Disse retningslinjene kommer i samråd med kulturminister John Whittingdale.

– Vi har vært klare på at spillbransjen må gjøre mer for å beskytte barn og voksne fra farene som er knyttet til loot boxer. Disse nye prinsippene er et stort steg framover for å sørge for at spillere kan nyte dataspill på en trygg måte, sier Whittingdale.

De elleve «prinsippene» er som følger:

 1. Gjøre tekniske innstillinger tilgjengelige for å stoppe de under 18 år fra å skaffe seg en loot box uten lov fra foreldre eller foresatte.
 2. Øke bevisstheten om disse innstillingene for alle spillere, foreldre og foresatte gjennom regelmessig kommunikasjon.
 3. Opprette et ekspertpanel på aldersbegrensing i spillindustrien. Gruppen vil møtes regelmessig for å utvikle og dele arbeidsmetoder og for å være opplyst om teknisk utvikling og for å utforske muligheter for å lage bedre systemer.
 4. Å opplyse om loot boxer i spill før disse kjøpes og nedlastes, slik at spillere kan ta valget selv.
 5. Gi tydelig oversikt over vinnersjanser. Spillere bør også opplyses om dataene deres brukes til å påvirke gameplay om de kjøper loot boxer.
 6. Designe og presentere loot boxer på en slik måte at det er lett å forstå for spillere.
 7. Støtte implementeringen av Video Games Research ​Framework (Storbritannia har opprettet en egen rettesnor for forskning på dataspill, journ. anm.).
 8. Fortsette å slå ned på uautorisert eksternt salg av gjenstander skaffet gjennom loot boxer for ekte penger.
 9. Forplikte seg til mindre restriktive regler for å få refundert loot boxer eller annen valuta brukt i spill som brukes til å kjøpe loot boxer der pengebruken har skjedd uten at foreldre eller foresatte visste om det.
 10. Øke sikkerheten for alle spillere. Alle spillere må få informasjon om hvordan de kan spille på en ansvarsfull måte og hvordan de kan passe på pengebruken på loot boxer.
 11. Jobbe med myndighetene i Storbritannia og andre relevante parter for å måle hvor effektive disse prinsippene er etter et år. Medlemmer av arbeidsgruppen skal gjøre periodiske tilsyn for å se hvordan disse fungerer.

Disse retningslinjene følger syv år med forholdsvis stillstand på feltet. For et år siden konkluderte britiske myndigheter med at bransjen selv må gjøre noe, en konklusjon som er blitt kritisert.

Les kommentar: Hva skjedde med reguleringen?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3