Activision Blizzard innrømmer fall i «Overwatch 2»-engasjement blant spillerne

Og Overwatch League kan legges ned etter neste sesong.

20. juli 2023 13:51

​(PressFire.no): Det er i de nyeste kvartalsrapportene at Activision Blizzard forteller om synkende engasjement rundt sitt nye «Overwatch 2».

Spillet har fått kritikk for å være for likt forgjengeren, og utviklerne har kansellert store planer om en såkalt «PvE»-modus som skulle komme – dette blir istedet til små drypp gjennom diverse «sesonger» av spillet.

Ikke bare er engasjementet synkende, men spillerne bruker også mindre penger i spillet, sier Activision Blizzard, som videre påpeker at en større oppdatering er på vei: «Overwatch: Invasion».

– Dette der den største sesongbaserte oppdateringen så langt, og inkluderer historieoppdrag, en ny spillmodus og et nytt framdriftssystem for helter i tillegg til en helt ny helt.

På Twitter skriver flere «Overwatch»-streamere at de har fått lov til å prøve disse historieoppdragene, der spillere må slåss mot datastyrte fiender, og mottakelsen er heller midt på treet.

Samtidig melder Activision Blizzard at e-sporten som ligger under spillet, «Overwatch League», vakler.

At dette har vært en heller vanskelig e-sport å få til å fungere har vært klart fra starten av, med lave seertall til tross for en enorm hype før lanseringen.

Det har lenge vært rapportert at det er stor misnøye blant lagene som kjøpte seg inn i ligaen for flere hundre millioner kroner da hypen rundt e-sport var størst – og angivelig har Activision Blizzard endret helt på hvordan ligaen fungerer.

I kvartalsrapporten står det nå at lagene skal stemme over fremtiden til ligaen etter endt sesong. En ny retning er angivelig blitt lagt fram, men om lagene bestemmer seg for å ikke gå for denne, vil ligaen etter all sannsynlighet legges helt ned – og dermed har ikke spillet lenger en proffliga.

Da må Activision Blizzard punge ut rundt 60 millioner kroner til hvert lag, til sammen drøye 1,1 milliarder kroner.

– Den totale omsetningen til Overwatch League står for under én prosent av omsetningen vår, skriver selskapet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3